Pješačio 700 km do Međugorja za ozdravljenje supruge i kćeri

Gerard Grgić i Slavko Bošnjak su 25. veljače 2023. u 5:25 sati krenuli na hodočašće iz Beča prema Međugorju.

Nakon pređenih 700 km u dva tjedna, u nedjelju, 12. ožujka, stigli su na njihov cilj, crkvu sv. Jakova u Međugorju. Gerard Grgić rodom je iz Boče kod Brčkog. Kada je imao šest godina njegova se obitelj preselila u Beč (Austrija).

Slavko Bošnjak je rodom iz Foče kod Doboja i za vrijeme Domovinskog rata je izbjegao u Beč. Inače Slavko je Gerardov tetak, piše medjugorje-info.com

Hodočašće je trajalo dva tjedna, a ruta je bila Gerardov plan prema mjestima zaustavljanja. Tako su prošli Austriju, Mađarsku, Hrvatsku i BiH te se zaustavljali u sljedećim gradovima: Beč – Sopron – Sarvar – Bohenye – Sumeg – Nagyatad – Balaton – Virovitica – Daruvar – Lipik – Gradiška – Banja Luka – Šipovo – Mrkonjić Grad – Kupres – Tomislavgrad – Posušje – Grude – Međugorje.

Nakane ovog hodočašća bile su dvije. Prva: molitva Gospi za zaštitu njihove djece. Kao što kaže Gerard, svijet je danas opasno mjesto, nudi svakakve stranputice pod krinkom uspješnica.

On kao roditelj osjetio je da može do neke granice zaštititi svoje kćeri (Mia 9 godina i Emily 6 godina) i sad dok su još male objašnjavati im što je dobro a što zlo, ali kako odrastaju, nemoguće je štiti vlastitu djecu 24 sata svih dana dana u tjednu. Shvatio je da to može jedino Bog. A njegova uloga oca moliti je za tu Božju, očinsku zaštitu.

Druga i najvažnija nakana bila je molitva i žrtva za ozdravljenje njegove supruge Mine i mlađe kćerkice Emily koje obje imaju nepoznatu i rijetku bolest mišića (bethlem myopathie) koju na svijetu ima samo stotinjak osoba i za koju zasad nema lijeka.

Prepoznavši granice znanosti i tehnologije, odlučio je kao suprug i otac staviti se pod Božju zaštitu i svojom žrtvom pješačenja moliti Boga za čudo: ili ozdravljenje ili pronalazak terapije. I Gerard svjedoči kako je odmah nakon kretanja uslijedila prava kalvarija na njegovim nogama, od žuljeva do upala tako da je skoro neprestano bio pod tabletama protiv bolova.

Ipak, nije odustajao nego je rekao da će do Međugorja stići pod svaku cijenu, pa makar i četveronoške. I upravo je tako nekako i došao, na kraju snaga, ali presretan i zahvalan Bogu i Gospi, piše medjugorje-info.com.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.