Pitanje za županijsku Vladu: Imate li plan za sljedeću sezonu požara?

Predstavnici Naše stranke zatražili su u srijedu u Mostaru da se policija očituje o tome jesu li pronašli počinitelje, odnosno uzroke požara na području HNŽ-a, a od nadležnih institucija točne podatke o broju požara tijekom ovog ljeta na području te županije.

Marinko Šanje iz Naše stranke Mostar upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare kako se ne mogu dobiti konkretni podatci o tome koliko je bilo požara u ovoj sezoni, kao ni tko ili što je uzrokovalo požare.

Apelirao je na Vladu HNŽ-a da konačno shvati ozbiljnost situacije i počne raditi u korist građana te županije.

Šanje je također upitao županijsku Vladu hoće li uložiti sredstva u bolju opremljenost vatrogasnih službi te ima li plan za sljedeću sezonu požara jer, kako je istaknuo, čekati da stigne helikopter Oružanih snaga BiH ili da padne kiša nema smisla.

Potpredsjednica Naše stranke Nasiha Pozder istaknula je kako je, kada je riječ o požarima, i na federalnoj isti nemar, kao i na županijskoj razini.

”Za razliku od Vlade HNŽ-a, Vlada FBiH je zakazala tematsku sjednicu u srpnju u jeku požara. Na toj sjednici se raspravljalo isključivo o trenutnom stanju i o informacijama koje je iznosila Federalna uprava za Civilnu zaštitu, a tada se radilo o 1500 požara na području HNŽ-a”, kazala je Pozder.

Što se tiče pomoći kanadera iz Hrvatske, potpredsjednica Naše stranke je navela kako se zahtjev mora slati i u Bruxelles.

”Oslanjamo se na jedan vid međunarodne humanitarne pomoći kada tražimo kanader iz Republike Hrvatske, koja nije niti malo u boljoj poziciji od BiH kada je sezona požara u pitanju”, naglasila je Pozer.

Najavila je kako će Naša stranka od federalne Vlade zatražili točan plan o idućoj sezoni požara.

(Fena)

3 komentara

Komentiraj: