Pitanje na predstavljanju troknjižja: Je li Praljkovo samožrtvovanje bilo uzaludno? | Jabuka.tv

Pitanje na predstavljanju troknjižja: Je li Praljkovo samožrtvovanje bilo uzaludno?

U utorak u večernjim satima u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg predstavljeno je troknjižje o preminulom generalu Slobodanu Praljku.

U sklopu programa kojim se generala Praljka želi očuvati od pada u zaborav predstavljene su tri knjige: “General Praljak I. – drugo prošireno izdanje”, “General Praljak II. – U obrani hrvatskog naroda” i “General Praljak III. – S prijezirom odbacujemo Vašu presudu.

Program koji je organizirao širokobriješki ogranak Matice hrvatske počeo je prikazivanjem kratkoga filma o odavanju počasti Slobodanu Praljku na Trgu Širokobrijeških žrtava 29. studenoga 2017. godine, na dan kada je general Praljak ispijanjem otrova reagirao na hašku presudu.

Knjige su predstavili autori Marko Tokić, Miroslav Međimorec i Josip Pečarić.

General Praljak, kao nitko drugi, znao je da haška presuda nije samo presuda pojedincima nego da je to presuda jednom narodu. Stoga, osim čina samožrtvovanja, nije imao drugo rješenje kako pokazati da jedan mali narod ima pravo na svoju obranu, jednakost i ravnopravnost s drugim narodima i da žrtvom svojih najboljih sinova zaslužuje slobodu, rekao je u svojemu obraćanju Marko Tokić.

Mi moramo zastati i upitati se: je li ovo javno samožrtvovanje bilo uzaludno? Kolika je naša kapljica u čaši otrova koji je ispio general Praljak?, upitao je Tokić, dodajući da je potrebno uistinu krenuti u borbu vlastitim snagama, uz veliku spremnost na žrtvu, zaključujući svoje izlaganje stihovima Antuna Gustava Matoša:

Tu leži Div,
Naš stid i sram,
Što bješe kriv,
Jer bješe Sâm.
Taj sokô siv,
Svog doma plam,
I sad je živ
I Vođa nam.

Miroslav Međimorec i Josip Pečarić u svojim su izlaganjima predstavili osobna iskustva s generalom Slobodanom Praljkom te su istaknuli njegovu ljudsku i profesionalnu veličinu.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Ma ubio se covik dzabe nego sta je. Pa pogledajte za koga za ove lopove kako god koja garnitura hdz njara dojde ili sdp njara pokradose i unistise sve zivo. Evo sad su i agrokor pa vidite li vi sto nam rade. A u hercegovini hrvati su stoka za odstrel na njih je svatko ziv zaboravio i nije ih briga. Ovaj covic 30 godina prodaje maglu sto je napravio osim sto je promjenio tok rjeke da bi mogao megalomansko zdanje da napravi. Bljub i nisu politicari krivi vec narod iz izbora u izbore ih iznova biraju.

  • e kad bi svi hadezeovci i njima slični slijedili praljkov primjer okončanja postojanja, ispričavam se, opstojnosti, učinili bi čovječanstvu i ovoj napaćenoj Zemlji veliku uslugu! stoga, praljak je, kao i njemu ista sorta hitler, bar znao što s sobom i kad je kraj. kamo sreće da i čović, ljubić, raguž, đapić, kitarovićka, plenkovićka, markićka, itd….itd…itd…. također slijede praljkov i hitlerov primjer okončanja jer su iste sorte!

Komentiraj: