Pijani 18-godišnjak u Ljubuškom automobilom pregazio pješakinju i pobjegao

Protekli vikend bio je koban za više ljudi koji su se nalazili na hercegovačkim prometnicama ili u njihovoj blizini. U noći s petka na subotu od ozljeda zadobivenih u prometnim nesrećama u periodu između 2 i 3 sata u Mostaru je stradao 23-godišnjak, a u Čitluku 18-godišnjak.

U noći sa subote na nedjelju u Ulici hrvatskih branitelja u Ljubuškom, u 3.50 sati, stradala je 44-godišnja pješakinja. Na nju je automobilom Land Rover naletio pijani 18-godišnjak, koji je nakon toga pobjegao s mjesta nesreće, potvrdio je za portal Jabuka.tv Dražan Bošnjak, glasnogovornik MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

”Smrtno je stradala E. L., rođena u Skoplju u Makedoniji 1973. godine. Stradala žena bila je nastanjena u Ulici fra Matije Divkovića u Ljubuškom”, rekao je glasnogovornik MUP-a ŽZH.

Nakon što je policijska patrola zatekla beživotno tijelo žene uz desni rub kolnika u navedenoj ulici, smrt su konstatirali djelatnici Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Ljubuški.

”Policija nije imala podatke tko je izazvao prometnu nesreću. Međutim, oko 5 sati u Policijsku upravu Ljubuški pristupio je 18-godišnjak L. G. iz Proboja kod Ljubuškoga, koji je priznao da je počinio prometnu nesreću. Alkotestom je utvrđeno da je ovaj mladić imao koncentraciju od 2,0 g/kg alkohola u organizmu, nakon čega je lišen slobode. Nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu, a izvješće o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljeno Tužiteljstvu”, izjavio je Bošnjak za portal Jabuka.tv.

>> Pročitajte i: ŽZH: U devet prometnih nesreća pet ozlijeđenih i jedna smrtno stradala osoba

U protekla tri dana na području ŽZH dogodilo se devet prometnih nesreća, od kojih pet s većom materijalnom štetom i četiri s manjom materijalnom štetom, dok je ovo bila jedina prometna nesreća sa smrtnim ishodom.

(www.jabuka.tv)