Pfizer uvjetuje Bosni i Hercegovini isporuku cjepiva – Jabuka.tv

Pfizer uvjetuje Bosni i Hercegovini isporuku cjepiva

U Bosni i Hercegovini u četvrtak je zabilježen nagli skok dnevnog broja novozaraženih jer je u protekla 24 sata registrirano gotovo dvostruko više slučajeva nego što je to bio prosjek u protekla tri tjedna.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo, od srijede je potvrđeno 757 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 11 zaraženih osoba u tom je razdoblju umrlo.

Nakon testiranja nešto više od tri tisuće uzoraka zaraza je potvrđena kod 542 osobe iz Federacije BiH, 202 iz Republike Srpske te kod 18 s područja Distrikta Brčko.

Porast broja zaraženih zbiva se istodobno kada se BiH suočava s nerješivim problemima u nabavci cjepiva protiv koronavirusa. BiH do sada nije dobila ništa od 1,23 milijuna doza cjepiva zapadnih proizvođača, naručenih posredstvom mehanizma COVAX.

Iako je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković u srijedu ustvrdila kako će prvih 100.000 doza, koje su osigurane uz posredovanje Europske unije, odnosno financirane kroz IPA fondove, stići idućih dana, Ministarstvo civilnih poslova u četvrtak je potvrdilo kako su se pojavili dodatni problemi.

Navodi se da je Pfizer postavio nove uvjete kako bi isporučio svoje cjepivo koje su vlasti u Sarajevu prvo očekivale.

To je potvrdio i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, koji je ustvrdio kako Pfizer sada pokušava skuplje naplatiti cjepivo.

Moje stajalište je da Pfizer želi kupiti vrijeme i da ta cjepiva želi prodati drugima po sasvim drugim cijenama od onih koje smo mi platili, kazao je Tegeltija komentirajući nove probleme u nabavci cjepiva.

U ŽZH osam, a u HNŽ-u 59 novih slučajeva koronavirusa

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Ne nasjedajte na gluposti. Otrova ima koliko hoćeš samo ga NITKO normalan neće. Zovu ljude po Hrvatskoj evo stigla vakcina, nude, ljudi odbijaju. Oni koji čekaju u redu su izgubljeni. Njima pomoći nema. Kakav Sputnik. ISTI je vlasnik svih otrova. 100 posto ćete narušiti nepovratno zdravlje ako ubrizgate ovo SRANJE radi pandemije koje NEMA.

  • Kakv feizer kakvi bakaraci stace oni stali ce iko drugi mi nećemo nikakvo cijepivo eno samo vidite šta se u Srbiji dešava naj više ciepljeni a svaki dan naj manje tri tisuće zaraženi

  • Najmanji problem je što su opet” zaraženi”. nego kada počnu umirati od raznih bolesti. e tada će reći nije od vakcine. Ma kaaaakvi. Teorije zavjere.

  • tako je kad par puta ubrizgaju te otrovi polako ce umirati ni trositi sve vise takozvanih lijekova od farmakomafije dok ne skapaju u uzasnim mukama i IZGUBLJENE DUSE jer procjepljuju bozju stanicu
    DNK sa RNK kemijskom supstancom kao to je bolje nego sto nam je Otac Bog nas sastavio da se mozemo vratiti Njemu kuci

  • U svakom zlu je neko dobro. Ohladite malo. Mislim da je ovo natezanje nebi li bila navala na vakcinu. Sve je malo čudno. Ovo što se navodno cijepe mozda ubrizgavaju fiziološku otopinu, vjerovati zidovima, koji su većinom vlasnici farmacije, je malo naivno.

  • .be mi se za cjepivo, nego šta je s kočerinskim vodovodom i pumpom.Ako se ne možeš oprat šta ce ti vakcina.Moš je j….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.