U ŽZH osam, a u HNŽ-u 59 novih slučajeva koronavirusa – Jabuka.tv

U ŽZH osam, a u HNŽ-u 59 novih slučajeva koronavirusa

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke registrirano je osam novih slučajeva koronavirusa od 55 testiranih osoba.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar do 12:00 sati, iz Širokog Brijega je pet novozaraženih (2 muške i 3 ženske) te iz Ljubuškog, Gruda i Posušja po jedna ženska osoba.

Od koronavirusa oporavile su se četiri osobe od kojih su dvije iz Gruda te po jedna iz Širokoga Brijega i Ljubuškog.

U samoizolaciji nalazi se 118 osoba, dok je 13 osoba izašlo iz samoizolacije.

Na području ŽZH trenutačno je aktivan 91 slučaj koronavirusa. Najviše ih je u Širokom Brijegu 50, slijede Grude s 23, Ljubuški s 11 te Posušje sa sedam aktivnih slučajeva, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

U HNŽ-u 59 novozaraženih

U posljednja 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji registrirano je 59 novozaraženih koronavirusom.

U Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 21 bolesnik, od kojih se tri na invazivnoj i jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je pet, a otpuštena su tri pacijenta.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirana su 432 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 59 i to: 28 iz Mostara, 22 iz Konjica, 1 iz Čapljine, 3 iz Jablanice, 3 iz Neuma, 1 iz Ravnog i 1 iz Prozora-Rame.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u srijedu 105 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 594 rješenja. Ukupno je izdano 25.321 rješenje, priopćeno je iz Kriznoga stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Svadbeni saloni u ŽZH mogli bi raditi uvećanim kapacitetom?

(www.jabuka.tv)