Pfizer: Naš lijek smanjuje rizik od hospitalizacije i smrti

Pfizer je objavio u petak kako njihov lijek odnosno tableta smanjuje rizik od hospitalizacije i smrti od koronavirusa.

Iako je lijek još u eksperimentalnoj fazi u kompaniji se nadaju da će se tablete moći piti kod kuće zajedno sa “starim” antivirusnim lijekom ritonavirom.

Kažu kako je lijek, ako se popije na vrijeme smanjuje mogućnost hospitalizacije za 89 posto. Lijek testiraju kod odraslih koji imaju koronavirus i kod kojih bi se mogao razviti teži oblik bolesti.

Volonterima koji sudjeluju u istraživanju lijekove daju tri do pet dana nakon što su im se pojavili simptomi. Lijek je trenutno poznat pod eksperimentalnim nazivom PF-07321332 s dizajniran je kako bi spriječio virus da se razmnoži, piše CNN.

Kažu kako će o svemu obavijestiti Američku agenciju za hranu i lijekove (FDA).

Podsjetimo, američka kompanija Merck već je ranije razvila lijek protiv koronavirusa imena molnupiravir. Taj je lijek nedavno odobrila britanska regulatorna agencija MHRA i to za upotrebu kod osoba s blagim do umjerenim COVID-om 19 koje imaju barem jedan faktor rizika za razvoj teške bolesti.

(www.jabuka.tv | Foto: Dominick Reuter/AFP)4 komentara

 • Novinari iz Project Veritasa su skrivenim kamerama snimali uposlenike Pfizera, znanstvenike koji su “medju nama” rekli da je prirodni imunitet kod preboljelih jaci nego kod onih koji su preboljeli pa se cijepili.
  Prekopajte youtube: Project Veritas.
  Evo zadnji video im je o tome kako je tim novinarima upao FBI jer su tajno snimali ove lazove iz Pfizera!
  …tko zna engleski steta je ne informirati se

 • Vidi brojke 89 % smanjuje mogućnost hospitalizacije, fali im ,99 da bude 89,99 %.
  Marketinška promocija na razini.
  Šta su zdrobili ?…, 5grama decortina, 5 gr. vitamina C i 5 gr. antibiotika, spakirali u kapsulu ?? i koliko će biti ?? 1000 dolara tabla ??

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.