Peyrek i Brekalo novi kondicijski treneri NK Širokog Brijega

Boris Peyrek (49) i Mate Brekalo (40) novi su kondicijski treneri NK Široki Brijeg. S Peyrekom je dogovorena suradnja do kraja polusezone, dok bi Brekalo u stručnom stožeru „Plavo-bijelih“ trebao ostati duže vrijeme.

Peyrek ima izniman ugled, iskustvo i uspjehe kao kondicijski trener. Započeo je u Hajduku i tu ostao 12 godina nakon završetka studija (1995. – 2007.), potom tri godine bio kondicijski trener Dynamo Kijeva pa opet četiri godine u Hajduku, da bi još jednom završio u Ukrajini, gdje je zadnje tri godine radio u Dynamu, otkuda i dolazi na Pecaru pojačati stručni stožer Širokog Brijega.

Peyrek je bio osobni kondicijski trener Srni, Rapaiću, Šeriću, Križancu, sadašnjem šefu struke Širokog Sabliću i drugim poznatim hrvatskim nogometašima. Višestruki je osvajač hrvatskog i ukrajinskog prvenstva i kupa.

Brekalo
je dugo godina s uspjehom radio kao kondicijski trener u Hrvatskom košarkaškom klubu Široki. Individualno je radio s poznatim hrvatskim košarkašima Baraćem, Planinićem, Ramljakom, Pilepićem i drugima. Sa Širokim je osvojio po šest kupova i prvenstava. Viši je asistent na FPMOZ-u u Mostaru, a uskoro će braniti doktorski rad na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, priopćeno je iz NK Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

14 komentara

  • Svaka čast Sabliću…više valjaš ti za pola godine nego svi ovi dosad skupa…
    Ovo je pravi potez trener za kondiciju koji je radio u europi…

  • Di nadje Srnu,Rapajića,Šerića,Križanca sve nikakve igrače i trupine koje izgube snagu na 50m.Ako taj Peyrek želi doći u široki to sve kazuje o njegovoj kvaliteti.Kako nije radio u nekom ozbiljnom klubu,to sve kazuje da je odpadak kao i sabljić.Ajd neka završi jesenji dio prvensta pa da vidimo jeli jači Peyrek ili tamo neki što trenira zrinjski,željezničar,saraj.

  • To je meni dobar potez. Covik ima iskustvo i ima referencu. Ali sto ce nam mate. Znaci jednoga dovede struka i kaze treba nam a onda politika kaze imamo i mi svog pa sad placaj obojicu. Wtf?

  • Za ANONIMNO, a sto, sto će nam Mate. Pa Mate je toliko fin, kulturan, odgojen pravi gospodin a čovjek je završio fakultet, ako Bog da i doktorirat, a što se vi gospodine pitate što će nam Mate. Pa nemojte tako

  • To što Mate ima diplomu ne znači da je stručnjak u ovom poslu. Da je koristio dvoranu/teretanu za naplaćivanje privatnih treninga, to znamo.

  • Dobro ih Sablić dovodi,što nazovi trenera,poluigrača,sad nazovii nekakvih stručnjaka za kondiciju,čitavu koloniju je naselio u Široki.

Komentiraj: