Petrov dobio opomenu Povjerenstva zbog zapošljavanja šogora

U četvrtak je održana sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Na sjednici su članovi Povjerenstva donijeli odluke o predmetima vezanim uz, među inim, potpredsjednika Hrvatskog sabora Božu Petrova, gradonačelnika Hrvatske Kostajnice Tomislava Paunovića, gradonačelnika Zaprešića Željka Turka te gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića, piše N1.

U slučaju Bože Petrova, Povjerenstvo je utvrdilo da su na njega pri imenovanju šogora Pere Jerkovića za člana uprave NO Čistoće Metković i prijedloga za člana uprave Neretvanskog vodovoda utjecali osobni odnosi.

Ovakvo postupanje u sumnju dovodi njegovu nepristranost. Petrov nije postupao savjesno, odgovorno i nepristrano. Time je povrijedio zakon, odlučilo je Povjerenstvo. No, nije predložena nikakva novčana kazna, ali izrečena je opomena.

U drugom slučaju, kao predsjednika Sabora zbog navodnog kršenja trodiobe vlasti, pri prijavi protiv Todorića, Povjerenstvo predlaže da se postupak ne pokrene, jer oni nisu nadležni za donošenje takvih odluka.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Čuj, zaposlio svoga šuru pa to neprimjereno, a kada drug Gago Čović zaposli svu adezenjarsku podobnjačku žgadiju onda je to za pohvalu gospodarstvenika života.

 • Sjedili jednom stari Indijanac i njegov mladi unuk ispred vigvama. Djed se trudio da sa što više mudrosti i znanja prenese mališanu i tako ga opremi za život koji je bio pred njim. Zato mu je i ispričao ovu priču.
  – U svakom čovjeku se odvija neprekidna bitka. To je zato što u nama žive dva vuka – započe mudri Indijanac.
  – Kako dva vuka? – upita mališan.
  – Jedan je ZAO! To su strah, bijes, zavist, ogorčenje, lažni ponos, pohlepa, ego, ali i žalost, nadmenost, samosažaljenje i krivnja. Ali, postoji i DOBAR VUK! To su radost, spokoj, ljubav, nada, vedrina, dobrota, suosjećanje, velikodušnost, istina i vjera – podučavao je Indijanac.
  – I … Koji vuk pobjeđuje? – upita unuk bez daha.
  – Onaj kojeg više hraniš – kratko reče mudri djed.
  Kojega vuka i kojega čopora više hrani hrvatski narod?

 • vodi ih kući obojicu, ne znaš koji je gori od te dvojice uhljeba. Čuj hasanbegović dobar, je možda za muslimane,kad si ga čuo da se oglasio o pravima Hrvata Bosne i Hercegovine. Nisi, nit češ ga čuti, sve su to prikriveni isilovci.

 • Eeeej di bi nasi politicari bili kad bi dobivali za ovakve stvari opomene..
  hahaha..
  da je zatvor cijela hercegovina mali bi bio.

 • Samo neka HDZ-ci drugima ne pametuju o poštenju, moralu, vjeri, domoljubju itd itd. Jer su sve to popjuvali i pokakali..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.