Južno od Mostara opet buknuo požar

U mjestu Ulog, južno od Mostara u poslijepodnevnim satima je buknuo požar, a vatra je zahvatila i brdo.

Kako su za Bljesak.info rekli iz profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Mostara, na teren u Ulog su otišla četiri vozila s 11 vatrogasaca, koji pokušavaju spriječiti širenje vatre.

Kako nam javljaju čitatelji, ali i naš fotoreporter, vjetar otežava gašenje. Srećom, kuće nisu ugrožene, a vatrogasci su uspjeli ugasiti vatru koja je krenula u smjeru kuća.

Iz PVP su nam rekli kako i dalje gori na padinama Čvrsnice, na nepristupačnom terenu gori šuma munike i bukve.

Požar se širi u dva smjera, jedan prema Velikoj borovoj glavi , drugi prema Posušju, navodeno je ranije u izvješću Operativnoga centra Federalne uprave civilne zaštite o stanju na požarištima na područjima Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije.

”Helikopter Oružanih snaga je počeo djelovati u 07:40 sati, a nakon sedam preleta otišao je na nasipanje goriva”, izjavio je pomoćnik načelnika za civilnu i protupožarnu zaštitu općine Jablanica Omer Nezirić. Trenutno je helikopter na remont i trebao bi nastaviti svoje djelovanje.

Stanje na požarištu u Hodbini zasad je stabilno, a u međuvremenu je izbio i požar u naselju Lišani, sjeverno od Mostara.

(Bljesak.info)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.