Peta liga: U Austriji igrali srpski i albanski klub, intervenirala policija

 

Uz povećano prisustvo policije danas je u Beču odigrana utakmica između nogometnih klubova Kaiserebersdorf-Srbija 08 (KE-Srbija 08) i SV Albanije, na kojoj su, na samom kraju, protiv srpskih navijača intervenirali čuvari reda.

Utakmica između dva kluba 2. pokrajinske lige, članova pete nogometne lige Austrije, trebala se odigrati u studenom ali je odgođena nakon incidenta na kvalifikacijskom susretu između reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.

Pred ukupno oko 1.200 navijača, od kojih 800 pristalica SV Albanije, koji su doputovali iz brojnih gradova Austrije, ali i Makedonije, KE-Srbija 08 i SV Albanija odigrali su meč bez incidenata na terenu.

Utakmica, koja je završena rezultatom od 2:1 (1:1) u korist Albanije, završena je, međutim, djelovanjem policije protiv srpskih navijača.

Pred sam kraj susreta policija je upala među srpske navijače, koristeći palice, ali i sprej suzavac nakon što su fanovi bacili petardu na teren.

Inače, i na ovom susretu u Beču, kao i prošle godine u Beogradu, navijači SV Albanije nosili su zastave Velike Albanije, Kosova i Albanije, dok su srpski navijači ponijeli zastave Srbije i Rusije.

(Tanjug)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.