Pet vijećnika napustilo sjednicu Gradskog vijeća Mostara – Jabuka.tv

Pet vijećnika napustilo sjednicu Gradskog vijeća Mostara

Vijećnici SDP-a BiH i Prve mostarske partije (PMP) napustili su sjednicu Gradskog vijeća Mostara.

Nakon što je prihvatio kandidaturu za mostarskog gradonačelnika Arman Zalihić (SDP BiH) zatražio je prekid sjednice radi dodatnih konzultacija, a nakon što je taj prijedlog odbijen tri vijećnika SDP-a BiH i dva vijećnika PMP-a odlučili su napustiti sjednicu.

Rukovodstvo Gradskog vijeća zatim je proglasilo stanku kako bi se usuglasio daljnji tijek zasjedanja, odnosno hoće li se krenuti u ponovljeni prvi krug izbora gradonačelnika Mostara.

Nakon stanke potvrđeno je kako na sjednici ima 29 vijećnika i ispunjen je kvorum pa kreće prvi krug glasovanja.

U prvom krugu za izbor gradonačelnika potrebna je dvotrećinska većina, a četiri su kandidata: Mario Kordić (HDZ-a BiH), Zlatko Guzin (Koalicije za Mostar), Irma Baralija (BH blok) i Arman Zalihić (BH blok).

Arman Zalihić iz SDP-a novi kandidat za gradonačelnika Mostara, poništen prvi krug glasanja

Ako ni jedan kandidat u prvom krugu ne dobije dvotrećinsku većinu u drugi krug plasirat će se dva kandidata s najvećim brojem glasova. I u drugom krugu potrebna je dvotrećinska većina.

Ako u drugom krugu ni jedan od dva preostala kandidata ne dobije potporu dvije trećine vijećnika, slijedi treći krug u kojem je dovoljna prosta većina. U slučaju izjednačenog rezultata gradonačelnik će postati mlađi kandidat.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.