Pet uređaja koji nas čine zdravijima, a živote jednostavnijima – Jabuka.tv

Pet uređaja koji nas čine zdravijima, a živote jednostavnijima

Naša kućica, naša slobodica. Mjesto, sigurno i zaštićeno od vanjske vreve, u kojemu je kvalitetno provedeno vrijeme najvrjednije.

I dok nam je u posljednje vrijeme postalo i radno okruženje donosimo vam uređaje koje će nam život u našoj oazi mira pomoći učiniti jednostavnijim i zdravijim, piše Zadovoljna.hr.

Blender

Kada se okrenemo zdravijem načinu života, tada to neminovno uključuje i promjenu naših loših prehrambenih navika u one dobre. U tome najviše pomažu određeni kuhinjski aparati od kojih se visoko na popisu takvih uređaja nalazi blender.

Uz pomoć njega lako ćemo nezdravu, procesuiranu hranu zamijeniti zdravim smoothiejima, juhicama ili nečim trećim, a odlučimo li se za jači model, ono će biti u mogućnosti smiksati gotovo svaku namirnicu što će kuhanje učiniti bržim i jednostavnijim.

Pročišćivač zraka

Iako zvuči zastrašujuće, činjenica jest da zrak u našem domu može biti dvostruko zagađeniji od onog vani. Razlog tomu jest to što u domu kuhamo, pečemo, i na koncu živimo i dišemo. Kvalitetni pročišćivači zraka, pobrinut će se za onečišćenje koje je ljudskom oku nevidljivo i ukloniti gotovo sve čestice prašine i alergene kako bi mogli u svom domu disati punim plućima.

Pročišćivači su opremljeni senzornom tehnologijom koja u trenutku kada opazi da je kvaliteta zraka u prostoriji u opadanju, uređaj se automatski pali i uklanja sve nečistoće prisutne u zraku zatvorenog prostora.

Vrč za vodu s filterom

Voda je u nekim dijelovima Hrvatske nevjerojatno tvrda zbog velike količine kamenca. Iako imamo kvalitetnu pitku vodu, ona ipak može biti zdravija za naše tijelo provučemo li je kroz filter.

U posljednjih nekoliko godina sve su popularniji vrčevi za vodu s filterom te oni mogu biti digitalni ili analogni. No, svi rade na istom principu i s istim ciljem, a to je da je voda koju pijemo pročišćena od svih tvari koje mogu naštetiti našem organizmu te da nas podsjećaju o važnosti hidratizacije tijekom dana.

Sokovnik s hladnom prešom

Mnogi od nas su veliki ljubitelji sokova te bez njih teško mogu zamisliti život. No kupovni sokovi sadrže velike količine šećera i konzervansa te vrlo malo nutrijenata zbog čega čine više štete našem tijelu negoli koristi. Zdraviju varijantu sokova možemo dobiti cijeđenjem ili prešanjem voćki, a da iskoristimo što više od njih pomažu nam sokovnici.

Iako ih na tržištu ima mnogo, odlučite se za onaj s hladnom prešom. Takvi sokovnici vrte se pri brzini od 60 okretaja u minuti i time osiguravaju da se ne izgube svi vitamini, minerali i ostali nutrijenti koje namirnica sadrži u sebi.

Antialergenski usisavač

Plijesan, grinje i prašina. Ovi alergeni prisutni su u svakome kućanstvu, a upravo su oni glavni krivci brojnih zdravstvenih problema s kojima se suočavamo.

Kvalitetni usisavač opremljen pametnom tehnologijom i posebnim filterom te koji ne zahtijeva promjenu vrećice može ukloniti gotovo 99 % alergena koji nas okružuju pritom izbacujući van čisti zrak. Iako ćemo za njih morati izdvojiti nešto više novaca, ovakav uređaj će se dugoročno itekako isplatiti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.