Pet trikova za mobitel koje trebate isprobati

Prošla su vremena glomaznih dodataka koje ste na uređaje spajali kako biste izvukli malo više iz njihovih značajki. Uz brojna elegantna rješenja koja se na vaš iPhone ili Android spajaju Lightningom ili portom USB-C, poboljšano snimanje, pohrana podataka i spajanje uređaja na računalo postalo je lakše nego ikad.

Rad na smartfonu kao rad na stolnom računalu

Najskuplji smartfoni današnjice dovoljno su jaki da vam omoguće standardno iskustvo stolnog računala, čemu svjedoče i Samsungovi uređaji koji se na monitor, tipkovnicu i miš mogu spojiti pomoću sustava DeX.

DeX je dolaskom novog Galaxy Notea 9 postao još jednostavniji. Sve što trebate napraviti je ugrabiti žicu s konvertorom iz USB-C-a u HDMI, spojiti ju i sve će besprijekorno proraditi. Stariji uređaji trebat će konzolu DeX koja, naravno, košta malo više.

Dex

Google 3.5mm dongle

Nedostaje vam priključak za slušalice, a Google ga je upravo maknuo iz svojeg uređaja? Ne brinite, jer tu su adapteri iz USB-C-a u 3.5 mm koji će vam omogućiti da svoje skupe slušalice priključite na svoj omiljeni Android smartfon.

Prijenos podataka

Ako tražite jednostavni način prijenosa podataka s Androida na druge medije, razmislite o kupnji adaptera OTG, koji se na smartfon spaja USB-C-om, a na drugom kraju ima standardni USB 3.0 za prijenos podataka sa i na vanjski USB drive.

Što se Androida tiče, hrpa proizvođača proizvode slične uređaje koji služe istoj svrsi, dok je s iPhoneom situacija malo drukčija. Za Appleove uređaje ćete, naime, morati kupiti licencirani uređaj poput Leef iBridgea 3 koji ima kapacitet 64GB. Svi slični uređaji dolaze sa posebnom aplikacijom koja će vam olakšati prijenos podataka s uređaja na USB ili vanjske medije.

Poboljšani mikrofon

Napuštanje 3.5mm standarda i srodnog mu priključka za slušalice dovelo je mnoge korisnike u nedoumicu, pogotovo ako pokušavaju na svoj uređaj spojiti vanjski mikrofon bez posezanja za adapterom.

Ako 3.5 milimetarski priključak krasi vaš smartfon, tu je iRig Mic Cast koji dramatično poboljšava kvalitetu zvuka u odnosu na ono što pruža mikrofon vašeg uređaja, pogotovo ako snimate nešto na udaljenosti od nekoliko metara.

Slika sa smartfona na velikom ekranu

Želite prebaciti sliku s vašeg uređaja na televizor ili projektor? Ništa lakše – tu vam u samom startu pomažu Chromecast i Apple Play. Ako zbog bilo kojeg razloga tražite nešto brže i pouzdanije, trebat će vam dodaci koji se priključuju na sam uređaj. Na raspolaganju su vam Apple Lightning Digital AV Adapter za iPhone i Samsungov adapter za prebaivanje iz USB-C-a u HDMI.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.