Pet tisuća terorista potencijalna prijetnja BiH

U BiH nalazi se između 3.000 i 5.000 potencijalnih terorista, podaci su kojima raspolažu obavještajne i sigurnosne agencije u BiH.

Stručnjak za sigurnost Predrag Ćeranić podsjetio je da je prije nekoliko godina direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Almir Džuvo potvrdio da je ih tada u BiH bilo 3.000, prenosi Srna.

“Vjerojatno je taj broj sada znatno veći ako u obzir uzmemo one koji odlaze i vraćaju se sa sirijskog ratišta”, rekao je Ćeranić.

Dodao je kako je suština u borbi protiv terorizma preventivni rad, što, kako kaže, nije samo posao za policiju, pišu Nezavisne novine.

Stručnjak za sigurnost Zoran Dragišić kaže da nema nikakve sumnje o tome što se zapravo dogodilo u Zvorniku, podsjetivši da je taj napad i Tužiteljstvo BiH okarakteriziralo kao terorizam.

“Polemika se uvijek može voditi. Mi sad možemo voditi polemiku da li je dan ili noć. Nitko nam to ne brani. Međutim, apsolutno je svakome jasno o čemu se tu radi. Svaka dalja rasprava je češanje jezika”, smatra Dragišić.

Većina zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu bila je mišljenja da BiH ima ozbiljan problem s terorizmom, zbog čega je potrebno što prije utvrditi strategiju na razini BiH.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Poput najezde mongola, otomanske najezde ili nacističke, islamsko iskrivljeno učenje je prijetnja koju, isto kao i prije Svijet ne vidi dovoljno.
    Nikad mongoli, nacisti ili otomani ne bi poharali Evropu da je Svijet bio jedinstven.
    Pogledajte danas, Rusija gomila oružje oko Ukrajine i pravi probleme NATO-u na granicama, a time najviše pomaže ISIL jer slabi snagu Svijetskog odgovaora na ovaj nasilni pokret.

  • Što prija se država BiH-na obračuna sa ovim radikalnim uvezenim islamom posljedice će biti manje.Najveća odgovornost je ovdje na bošnjacima i islamskom zajednicom u BiH-ni.Svi znamo koji se islam živi u BiH-ni godinama i to treba nastaviti uz toleranciju i suživot sa svim narodima.Ovi Selefije,vehabije ili već kako se nazivaju neka sebi potraže zemlju gdje mogu upražnjavati takvu vrstu tumačenja ekstremnog islama.BiH-ni je dosta ratova i jada,treba se okretati evropi i ekonomiji,upošljavanju mladih i otvaranju novih radni mjesta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.