Pet stvari koje kofein čini vašem tijelu

Ne možete zamisliti jutro bez ovog napitka, drži vas budnima i fokusiranima, odagna svaku vašu glavobolju i vaš je saveznik u neprospavanim noćima, ali je li stvarno znate što kava radi vašem organizmu?

Kako vaša već omiljena doza kofeina utječe na vaše zdravlje, pa čak i raspoloženje, otkrijte uskoro, piše Modamo.info.

#1 Kava uzrokuje i liječi glavobolje

Odavno je poznata supermoć kave da izliječi vaše duge noći pod disko kuglom, ali ste sigurno dosada primijetili da se glavobolja jednako pojavi kada na nekoliko dana preskočite svoju omiljeni napitak. To je problem s kojim ćete se trebati nositi.

#2 Može utjecati na zdravlje vašeg srca

Dokazano je da unosom kave, koja je ujedno i antioksidans, možete pojačati protok krvi i poboljšati rad svog srca. Iako budite pažljivo, jer prečestim unosom možete povećati krvni tlak.

#3 Može uzrokovati dehidrataciju

Kava djeluje na mozak antidiuretički, odnosno pomaže mu riješiti se vode. Stoga, uzmite u obzir veći unos vode kada pijete kavu.

#4 Pomaže vam da ostanete fokusirani i aktivni

Ako uzimate malo kave u kraćim vremenskim razmacima, možete produljiti učinkovitost kave. Ona će u vama pobuditi fokusiranost, veću posvećenost i aktivnost. Također, dokazano smanjiva umor.

#5 Može smanjiti mogućnost oboljenja od raka dojke

Dokazano je kako žene koje u svojim svakodnevnim navikama pronalaze vrijeme i za ispijanje kave, time smanjuju opasnost oboljenja od raka dojke. Osim toga, istraživa se o takvom učinku i na žene prije menopauze.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.