Pet osoba uhićeno zbog napada na mladiće u Stocu

Pet osoba, svi s područja Mostara, koje se dovode u vezu s napadom na četvoricu mladića u Stocu su do sada lišene slobode, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Tužiteljstva HNŽ.

U utorak su uhićene dvije osobe, a u srijedu još tri, koje su nakon kriminalističke obrade predane u nadležnost Tužiteljstva HNŽ.

Također, još najmanje šest osoba, koji se dovode u vezu s ovim slučajem, su identificirani. Po kompletiranju istražnih radnji, javnost će, rečeno je, o svemu biti obaviještena, a u tijeku su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Podsjetimo, huliganski napad na četvoricu mladića dogodio se u nedjelju desetak minuta nakon ponoći u mjestu Masline na ulazu u Stolac.

Vozilo Mercedes u kojem su se nalazili M.A.(20), E.G. (21), D.B. (22) i F.B. (18), a koji su se vraćali iz Mostara nakon utakmice Velež-Borac, najprije je automobilom Golf izgurano s ceste, a potom okruženo s još dva, Passatom i BMW-om.

Iz tih vozila je, prema informacijama MUP-a HNŽ-a izašlo najmanje 10 maskiranih huligana koji su bejzbol palicama počeli razbijati Mercedes, a potom udarati mladiće.

U jednom trenutku su se razbježali nakon što je automobil, koji se kretao cestom naglo usporio približavajući se mjestu događaja, a M.A. koji se nalazio za upravljačem Mercedesa uspio je pozvati policiju i prijaviti napad, nakon čega su uz patrole stigle ekipe Hitne pomoći koje su ih prevezli u Županijsku bolnicu „Dr.Safet Mujić“ u Mostaru.

Naknadno su svi otpušteni na kućno liječenje. povodom ovog događajau utorak je u Stocu održana mirna šetnja građana, koji su od nadležnih institucija zatražili da hitno provedu istragu i kazne počinitelje.

U Stocu održana prosvjedna šetnja zbog napada na mladiće

(www.jabuka.tv)