Pet čajeva koji potpomažu pravilan rad bubrega

Oni su parni organi o kojima rijetko vodimo računa dok su zdravi, što je pogrešno.

Bubrezi, između ostalog, eliminiraju toksine iz organizma, a da bismo im pomogli u pravilnom radu dovoljno je da smanjimo unos soli, pijemo dovoljno vode, izbjegavamo alkohol i duhan, održavamo normalne vrijednosti kolesterola i šećera, vježbamo i – pijemo različite čajeve.

Ovo su samo neki od njih, a za sve važi da ne bi trebalo pretjerivati u konzumiranju, odnosno da bi nakon dva tjedna konzumiranja, najduže, trebalo praviti jednomjesečnu pauzu.

Čaj od maslačka – biljka ima diuretička svojstva, a pomaže i kod borbe protiv infekcija, a cvjetovi sadrže vitamine A i K, kao i mnoge antioksidanse.

Uvin čaj – djeluje antibakterijski, pa je odličan izbor za bubrege i mokraćne kanale. Iako se najčešće koristi za infekcije urinarnog trakta, može pomoći bubrezima na više načina. S obzirom na to da djeluje kao diuretik, pomaže pri izbacivanju toksina iz tijela, a i sprječava nastanak bubrežnog kamenca, prenose nezavisne.com.

Čaj od peršina – ova biljka je blagi diuretik i antiseptik, pa čisti organizam od štetnih materija. Također, sadrži esencijalne nutrijente koji pomažu radu bubrega.

Zeleni čaj može zaustaviti razvoj bubrežnog kamenca, a ima i diuretička i protuupalna svojstva.

Čaj od koprive, uz to što je diuretik, sprječava razmnožavanje bakterija i pomaže da bubreg bolje radi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.