Perković nakon osvojene bronce: “Nisam bila sigurna hoću li uopće nastupiti”

Sandra Perković osvojila je bronačnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Sandra Perković nije uspjela obraniti naslov svjetske prvakinje u bacanju diska osvojen prije dvije godine u Londonu. Nakon natjecanja Perković je za HRT otkrila kako nije bila sigurna hoće li i nastupiti.

S jučerašenjeg treninga sam otišla, nisam ga završila do kraja. Bila sam došla tu puno spremnija nego što jesam danas. Cijeli dan nisam znala hoću li uopće nastupiti. Eto, uspjela sam i takva izvući tu nekakvu medalju, izjavila je najbolja hrvatska sportašica nakon što je u finalu bacanja diska na atletskom SP-u u Dohi osvojila bronačno odličje, što joj je četvrta medalja sa svjetskih prvenstava.

Ja sam ponosna što je Hrvatska dobila još jednu medalju. Ovo je moja četvrta medalja sa svjetskih prvenstava i sljedeće godine Tokio, Olimpijske igre, ja se nadam boljem plasmanu, izjavila je suznih očiju Sandra Perković, koja je u Dohi za broncu bacila disk do 66,72 metara u prvoj seriji i tako osvojila broncu, a nadmašile su je dvije Kubanke.

Sandri je naslov preotela Yaime Perez sa hicem 69,17 metara, dok je srebro osvojila Denia Caballero sa daljinom 68,44 metara.

Drago mi je da sam tako otvorila natjecanje, da sam si osigurala medalju u prvom hicu. Žao mi je da nisam još više napredovala. No, želim čestitati curama. Sljedeće godine su olimpijske igre i znamo što možemo očekivati, poručila je jedna od samo tri bacačice u povijesti koje imaju četiri odličja sa svjetskih prvenstava, a koja će sljedeće godine u Tokiju pokušati osvojiti treći uzastopni naslov olimpijske pobjednice.

Sandra Perković nakon četiri godine bez ostala bez zlata, u Dohi je osvojila broncu

(Hina/FOTO: AFP)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.