Perica Stanić ocijenjen kao najbolji kandidat za novog direktora SIPA-e

Najviše bodova na rang ljestvici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH za izbor direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) osvojio je Perica Stanić – 96,25, rekao je zamjenik predsjedavajućeg odbora Enes Obralija.

Obralija je priopćio da je na drugom mjestu Darko Ćulum sa osvojenih 80 bodova, a Žarko Laketa na trećem sa 66,87 bodova, dok se na ljestvicu nije plasirao Goran Zubac koji je dobio 31,80 bodova.

On je rekao da je Nezavisni odbor jednoglasno usvojio rang ljestvicu, koja će biti dostavljena ministru sigurnosti u tehničkom mandatu Draganu Mektiću, a bit će dostavljeni i podaci o ostvarivanju uvjeta za mirovinu.

Nezavisni odbor je od Ministarstva unutarnjih poslova i Fonda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, na osnovu anonimne prijave, zatražio podatke o stjecanju uvjera za mirovinu kandidata.

Dobili smo ljestvicu i utvrdili da tri kandidata ispunjavaju uvjete za mirovinu. Prema podacima MIO, uvjete za mirovinu imaju Perica Stanić, Darko Ćulum, Žarko Laketa. Goran Zubac ne ispunjava uvjete za mirovinu, naveo je Obralija.

(Srna)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.