Pelješac: Zapeo stup od 250 tona na dubini od sto metara, morat će se minirati

Kineski konzorcij CRBC, koji radi na Pelješkome mostu, ovaj tjedan je trebao ronioca. Jedan od pilota zapeo je u tvrdoj vapnenačkoj stijeni, a kako uobičajeno oslobađanje pilota pneumatskim čekićem nije dalo rezultata, stijena će se minirati.

Riječ je o dubini od oko 100 metara ispod mora, a ronioci će nakon miniranja sve stijene i mulj ručno iznositi. Očekuje se da će sve biti gotovo idući tjedan.

Što se događa na gradilištu stanovnici Komarne i dalje znatiželjno prate, ali sad već po inerciji. Naučili su se na suživot s gradilištem, povremenom bukom i novim obrisima koje poprima ne samo most, nego i njihovo mjesto.

Prvo sam mislio da će narušiti izgled ovoga kraja, ali ovaj most je zaista veličanstven, kažu za 24 sata u Komarni, u kojoj su neskriveno ponosni što će se iz njihova mjesta povezati Hrvatska.

Kako su se naviknuli na most, tako su se naviknuli i na radnike iz Kine kojih u Komarni i montažnom naselju kraj gradilišta ima oko 500.

Oni koji ne rade uvijek se ljubazno jave, ali nisu baš razgovorljivi, tek su od jednog uspjeli dobiti kratku rečenicu da mu nedostaje obitelj.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

  • Ljudi ovo mi ne miriše na dobro.Šta ako neki bošnjo.kaže ha sam Kinez,kao što je onaj iz Cazina Mujo ili onaj iz Goražda Abdulah rekao da je Hrvat pa ga izabrali da nam ćopi mjesto..aaauu..zamalo sa ne zaboravih Sejdu..pa kao on naš predstavnik tj..predsjednik.Velim sta onda ako taj Mujaga inače novopečeni kinez na baterije za prave gurne dolje ćiket..A evo i zvuči ko kinez..mu ja ga

  • Oko cega dizete galamu. Znaci da pojednostavim, 250 celicnih cijevi ( ne mogu vise objasnjavat razliku pilona i pilota) je zabijemo u tlo i jedna se ostetila, vrh se polomio. Sad ce se zamijenit samo dio te cijevi i u nju ulazi beton i armatura. Most ce bit gotov za godinu ipo bez odgode, a ljubomorni indexi klixi komsici izmisljaju teme jer se ne mogu pomiriti s cinjenicom da eu pravi most. Spaja teritorij da ne mora svabo u neumu pokazivat putovnicu kad ide u dubrovnik

  • Tu u 7.50
    Kompleksaš zar ne rade to..zar nam ne biraju tj.nameću svoje ljude tako .A ti vrlo dobro znaš koliko su oni Hrvati.Koliko i ti Brazilac.
    I u čemu je problem onda?Jado jadni zar se ne smije reci istina ili si i ti sličan.Da se na vrijeme govori i reagira ne bi ni dolazilo do takvih podvala.

  • Na dan puštanja mosta u redoviti promet Sejdo Komšić najavio “dan žalosti” u takozvanoj “DRŽAVI” Bosni i Hercegovini. E može ga Sejdo podudlati.

    • ljubit ćete vi ovu zemljicu bosnu samo malo– tiha voda brege valja,a željko komšić je takav željko jebeš ga pa sad

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.