Pedofil koji se skrivao u Hercegovini osuđen na 50 godina zatvora

Na 50 godina zatvora osuđen je Michael R. Vucic (43), američki učitelj hrvatskih korijena, zbog seksualnog zlostavljanja dvije učenice, javljaju američki mediji.

Kazna mu je izrečena u četvrtak u prepunoj sudnici Lake Countyja. Iako je na prvom saslušanju rekao da nije kriv tvrdeći da su učenice na sve pristale, suočivši se s dokumentacijom eksplicitnog sadržaja, a to su video materijali koje je sam snimao, priznanjima svojih kolega i potresnim svjedočanstvima svojih žrtava, Vucic se pokajao.

“Svi koji me poznaju znaju da ne mogu namjerno povrijediti drugo ljudsko biće. Kajem se za svoje postupke i zauvijek će mi biti žao zbog tih djevojaka i njihovih obitelji”. Nadam se da će mi Bog oprostiti, ali i svi oni koje je pogodio ovaj slučaj”, rekao je sa suzama u očima Michael Vucic, prenosi Chicago Tribune.

Na njegove riječi sudac Daniel Shanes oštro je reagirao rekavši kako kod tih zločina pristanka nema.

“Dosuđenih 50 godina nije mala kazna. I zaslužili ste svaki dan zatvora”, rekao je. Cijeli postupak pratile su i Vuciceve dvije žrtve, a njihova mučna svjedočanstva o uništenoj mladosti potresla su sve, prenosi Večernji list.

Za tužitelja Freda Daya zločini su zastrašujući prije svega zato što je “Vucic njegovao odnos sa školarkama i gradio povjerenje koje je na kraju iskoristio kao seksualno oružje”.

Naime, Vučić je 18 godina predavao u školi Gavin South Middle School u američkom Inglesideu, a u startu se teretio za 52 seksualna čina s dvije maloljetnice. Pobjegao je u BiH gdje je zatražio azil, ali je prošle godine ipak izručen SAD-u. Vucic se skrivao po selima u okolici Čitluka i Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.