Pedofil koji se krio u blizini Širokog Brijega izručen SAD-u

Na osnovu naloga Okruga Lake, Illinois, Služba za poslove sa strancima BiH je 12. prosinca u blizini Mostara uhitila Michaela R. Vucica, koji je tražen po osnovu optužbi da je počinio predatorski kriminalni seksualni napad i kriminalni seksualni napad u vrijeme kada je bio zaposlen kao nastavnik u Lakeside, oblast Illinois.

Vucic se krio u Služnju nadomak Čitluka, a zatim kod rodbine u selu Uzarići pokraj Širokom Brijegu.

Vucic je jutros odveden iz Bosne i Hercegovine pod pratnjom Šerifske službe SAD-a da bi se u Americi suočio s optužbama.

U vezi s tim, Veleposlanstvo SAD-a u BiH pozdravlja izuzetan rad Službe za odnose sa strancima koja je pronašla i uhitila Vucica, kao i Granične policije BiH koja je asistirala u njegovom odlasku.

”Ovaj slučaj je odličan pokazatelj pozitivne i dugotrajne suradnje Veleposlanstva SAD i institucija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini,” priopćeno je Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Bludničio nad maloljetnim djevojčicama

Optužbe protiv Vucica su stravične. Vucic je, navodno, u pet navrata zlostavljao i bludničio nad tadašnjom 13-godišnjakinjom. Uz nju, na meti su se našle još dvije djevojčice, a mjesto gnusnih radnji bila je Gavin South Middle School u američkom Inglesideu, gdje je Vucic punih 18 godina predavao. U međuvremenu je i sama škola ishodila zabranu prilaska za svog bivšeg profesora.

(www.jabuka.tv)
13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.