Pedofil iz BiH uhićen u Beogradu

Beogradska policija uhitila je Peru Gužvića (63), koji je pred Okružnim sudom u Banja Luci osuđen na deset godina i šest mjeseci zatvora zbog seksualnoga zlostavljanja dviju djevojčica. U nedjelju je uhićen u beogradskoj zračnoj luci “Nikola Tesla”, odmah po izlasku iz zrakoplova, javljaju srbijanski mediji.

Gužvić je stigao letom iz Moskve i identificiran je kao bjegunac na kontroli putovnica, s obzirom na to da je za njim raspisana Interpolova tjeralica, piše Kurir. Navodno je imao dokumente na svoje ime i nije pružao otpor, niti je bio iznenađen. Znao je da je protiv njega vođen postupak zbog zlostavljanja dviju djevojčica tijekom kojega se branio sa slobode sve dok nije pobjegao iz države.

Pravomoćno je osuđen zbog seksualnoga zlostavljanja dviju djevojčica, koje su u to vrijeme imale 10, odnosno 11 godina. Proglašen je krivim jer je od listopada 2010. do travnja 2011. više puta na “svirep i ponižavajući način” vršio spolno nasilje nad djevojčicama.

Zbog zlostavljanja starije djevojčice pravomoćno je osuđen na pet godina zatvora, a zbog mlađe na šest, pa mu je sud izrekao objedinjenu kaznu od deset i po godina. Tijekom postupka Sud je isključio javnost sa suđenja zbog zaštite privatnosti djevojčica i Gužvićevih žrtava. Presudu je nakon žalbenoga postupka potvrdio i Vrhovni sud RS, nakon čega je Gužvić pobjegao iz zemlje.

”Djevojčice je zlostavljao dok ih je vozio na svom traktoru u jednom selu kod Srpca. Dodirivao ih je po intimnim dijelovima tijela. Desetogodišnjakinju je jednom prilikom skinuo i dodirivao i u svojoj automehaničarskoj radnji. Istoj djevojčici je u njenoj kući pokazivao svoj spolni organ i dodirivao je”, navodi se u izrečenoj presudi. Pri tome je djevojčicama prijetio da nikome ništa ne smiju reći.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.