Pedijatrija prepuna, posjeti zabranjeni, majke spavale na stolicama

Dežurne ekipe na Odjelu pedijatrije SKB Mostar zadnjih dana imaju pune ruke posla.

Kako su za Pogled.ba rekli sugovornici, stanje je takvo da su majke sinoć spavale na stolicama jer nije bilo slobodnih kreveta.

Slučajevi gripe, upale pluća i brojnih drugih infekcija napunili su odjel do te mjere da smo pacijente koje žive u blizini puštali na kućno liječenje jer nismo imali slobodnih mjesta. Ostali su oni koji moraju biti pod stalnim nadzorom liječnika, a drugi dolaze po potrebi ili na terapije tijekom dana, rekli su sugovornici s Odjela pedijatrije SKB Mostar.

Dodaju kako ovo stanje traje već nekoliko dana te kako je i za Novu godinu bila slična situacija. Radi se o “klasičnimbolestima za ovo doba godine, ali zbog toga što se radi o najmlađim pacijentima, mjere opreza su veće.

Zbog ove situacije ograničeni su i posjeti na našem odjelu. Unutra smije ući samo jedan roditelj i tako će biti sve do normalizacije stanja. Stoga molimo obitelji pacijenata da se pridržavaju pravila koja smo postavili jer svako odstupanje od njih može uzrokovati širenje zaraza, naglasili su s pedijatrije.

Čak je zabranjen prelazak iz jedne sobe u drugu kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa gripe, a što bi dovelo do još težega stanja malih pacijenata.

Ova situacija je možda najbolji primjer koliko je potrebno Odjel pedijatrije premjestiti u nove prostorije gdje će djeca imati bolje uvjete smještaja i liječenja.

Najavljeno je da bi uskoro trebala početi izgradnja nove zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.