Pavlović: Pitanje je vremena kada će koronavirus doći kod nas – Jabuka.tv

Pavlović: Pitanje je vremena kada će koronavirus doći kod nas

U zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održana je tiskovna konferencija na kojoj su predstavljene mjere, zaključci i preporuke koje se poduzimaju u svezi sa sprječavanjem bolesti izazvane novim koronavirusom na području ove županije.

Nazočnima se obratio glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović koji je na početku zamolio sve građane da se ponašaju odgovorno i da se ne širi panika. Kazao je kako je Vlada HNŽ-a donijela odluku o proglašenju nepogode te da se samim tim aktivira stožer Civilne zaštite u punom kapacitetu.

Mjerodavne institucije su obvezne donijeti privremene obustave i ograničenja rada i to najdalje do 18 sati, kazao je Pavlović i pozvao da se poštuju sve ranije preporuke oko javnih okupljanja i kretanja stariji osoba.

Vlada je također pozvala na pažljiva okupljanja u vjerskim objektima te je odluke stavila na poglavare u određenim vjerskim zajednicama.

Na upit novinara o tome kako Vlada ove županije daleko kasni za ostatkom BiH Pavlović je kazao da je ova županija prije svih imala izolacijsku jedinicu u kojoj rade ljudi koji rade i riskiraju svoj život.

Odbacujem tvrdnje da kasnimo za ostatkom BiH, a prihvaćam primjedbu da se može bolje, kazao je.

Brojni građani imali su pritužbe na osobe koje se pridržavaju izolacije. Pavlović ističe kako svaka prijava mora biti evidentirana kod sanitarnog inspektora koji kasnije provodi nadzor.

Što se tiče imena i prezimena građana koji su u izolaciji, postoji nepisani dogovor da se ove osobe ne stigmatiziraju, stoga se njihova imena ne mogu objaviti, dodao je Pavlović dodajući kako je na području ove županije 176 osoba koje su u samoizolaciji.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Bolje se Isilovci pridrzavaju upute oko preventive koronavirusa nego mi hrvsti. Opet je materijalno ispred svega a ovi krizni stozeri ne znaju nista. Zasto ne zatvorite kafane i ostale uslizne fjelatnosti. Skole ne rade i skraceno radno vrijeme u drzavnom sektoru. Katastrofa. Posiljke iz Kine i Italije stizu redovno u nase firme. Tko to kontrolira.Nas ovo sko zadesi kuku ti nama. A nitko ne shvata ovo ozbiljno… Vidite i prepisite sve sto valja iz RH- ke, Crne Yhore koja nema ni jednog zvanicno zarazenog a uvela je puno strozija pravila. Dosciplina i red, postivanje strozijih pravila kpja treba zurno uvesti samo nas moze spasiti epidemije i tko zna cega.. primjer je Kina koja se oduprla virusu na odgovoran nacin i Italija koja je u startu zakazala i sada placa ogromnu cijenu..

  • Ne pridrzaju se nigdje.Jednako šetaju i po Španjolskoj i po Njemackoj ko ce glupe ljude utrat u kucu.A jos su tamo zarazeni u Hercegovini nema ni zaraženih ni mrtvih

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.