Patent otkrio Motorolin uređaj budućnosti: Hibrid između telefona i tableta

Iako smo posljednjih godina napokon dočekali neke novitete u dizajnu pametnih telefona poput ekrana koji zauzimaju gotovo cijelu prednju površinu telefona, zakrivljenih rubova ekrana i slično, još od prvih modela smartphonea s ekranima osjetljivim na dodir nije bilo nikakve prave revolucije u dizajnu ovih uređaja.

To bi se uskoro moglo promijeniti jer već sljedeće godine na tržištu možemo očekivati prvi Samsungov telefon sa savitljivim ekranom, a prema dosadašnjim glasinama, slične uređaje pripremaju i Apple i Huawei. Nove informacije koje su objavili na stranici t3 otkrivaju kako na sličnom uređaju radi i Motorola čiji je cilj napraviti univerzalan mobilni uređaj koji bi se mogao koristiti kao klasičan pametni telefon, ali i kao tablet.

Patent koji su prijavili odnosi se na uređaj s dva ekrana koji se može koristiti samo s jednim ekranom poput današnjih smartphonea, no umjesto da korisnici koji žele uređaj s većim ekranom kupe tablet, oni će moći jednostavno otklopiti ovaj telefon i dobiti duplo veći površinu ekrana, poput tableta. Patent otkriva i kako će ovaj uređaj imati dvije kamere – jedna će se koristiti za fotografiranje i snimanje videozapisa dok se koristi kao telefon, dok će se, kada se uređaj koristi kao tablet, moći koristiti obje kamere i s njima snimati 3D fotografije.

Kako je riječ samo o patentu, nije poznato hoće li Motorola krenuti u njegov razvoj, no s obzirom koliko u posljednje vrijeme čitamo o telefonima sa savitljivim ekranima, čini se kako bi u budućnosti ovakvi uređaji mogli postati standard te bi mogli u potpunosti zamijeniti tablete, piše Zimo.co.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.