Pastir na Kupresu mjesečno zaradi nevjerojatan iznos

Obiteljsko gospodarstvo Romić na Kupresu otvorilo je suvremenu mljekaru i siranu u kojoj će se proizvoditi tradicionalni kupreški tvrdi sir.

Perca Romić je prvi doktor znanosti koji je pokrenuo biznis u stočarstvu i ima svoju farmu.

Mljekaru je nazvao po svome pradjedu Perkanu, poznatom Kuprešaku kod kojega se uvijek moglo svratiti, prenoćiti, pojesti bez obzira tko ste ili što ste i kuda idete.

Na farmi smo sreli i pastira koji zajedno sa svojom suprugom u vrijeme muže ovaca zaradi mjesečno 3.500 konvertibilnih maraka što nemaju mnogi direktori poduzeća, navodi autor priloga Srećko Stipović.

Više pogledajte u video reportaži.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Gdje su oni sto kukaju da rade za 800-900 km, samo jos mali broj poslodavaca nije podigao place, ako vas poslodavac u zadnje dvije godine nije pidigao, vrijeme je za odlazak iz takve firme.

  • Znači on i žena 1500km, je brate vrtoglava im plaća. Znate li šta znači musti ovce ujutro i navečer i čuvati po kiši i suncu cijeli dan? Da im daje 5000KM/mj. bilo bi malo za posao koji rade.

  • Koji seljacina autor priloga; gazdu persira i ulizuje mu se, a vrijednog pastira, bez cijeg rada i rada puno njih ostalih ne bi nista funkcioniralo, odmah oslovljava sa “ti”. Bez imalo respekta.
    A tek sto apsolutno nista ne konta sto se tice kalkulacije cijena i rentabilnosti proizvodnje 😁

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.