Pas Dinamovog nogometaša izgrizao dijete po licu

Dječak star svega 21 mjesec zadobio je teške ozljede nakon što ga je u petak ujutro u dvorištu obiteljske kuće na Jelenovcu napao i izgrizao podivljali pas ptičar u vlasništvu susjeda.

Kako piše Novi list, vlasnik psa je nogometaš Dinama, 23-godišnji Angelo Henriquez. Dječak je hitno prebačen u Vinogradsku bolnicu, ima ozljede po licu, tjemenu, vratu i ušima.

Srećom, pas mu nije ozlijedio vitalne organe poput očiju i živaca. Dječak je pod strogim nadzorom liječnika. Ključnih je idućih pet dana u kojima se treba spriječiti infekcija rana.

U šoku smo, sinčić je operiran i ima čak 50 šavova. I liječnici su zgroženi. Rekli su nam da ovakav opseg ozljeda još nisu imali prilike vidjeti. Još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Supruga i ja bili smo u kući, a prijateljica od bake čuvala je malog. Loptica s kojom se igrao sin u jednom času pala je s balkona u prizemlje. Dijete je s gospođom otišlo po lopticu u dvorište, a onda se dogodio užas. Žena je u panici dotrčala do mene i rekla da malog hitno moramo odvesti u bolnicu. Susjedov pas upao je u dvorište, zgrabio malog za lice i vukao ga. Djevojka je pozvala Hitnu pomoć, ispričavala se, a kasnije je i slala poruke da joj je žao, a njezin partner je samo rekao da mora ići, da žuri na trening – kazao je za Novi list otac dječaka. U šoku je, kaže, zbog reakcije vlasnika psa, nogometaša iz Čilea, koji je u Dinamo stigao prije dvije godine.

Navodno se Henriquez sa svojom djevojkom doselio u susjedstvo u Šercerovu ulicu prije dva tjedna.

Prema prvim informacijama, policija je nakon obavljenog očevida i razgovora podigla kaznenu prijavu i proslijedila je DORH-u. Nogometaš, čini se, nije doveden pritvorskom nadzorniku.

Ozlijeđenom dječaku slijedi dug i težak postoperativni oporavak i gotovo sigurno novi kirurški zahvati na licu.

O napadu se na Dinamovim stranicama oglasio Henriquez.

Iskreno mi je žao i zaprepašten sam onime što se dogodilo. Trenutno ne postoje riječi kojima mogu opisati kako se osjećam. U šoku sam. U stalnom sam kontaktu s roditeljima malog Maria i suosjećam s obitelji koja proživljava teške trenutke u strahu za svoje dijete i njegovo zdravlje. Iskreno mi je žao i dao bih sve da se ovo nije dogodilo. Nadam se da će sve biti u redu, a Mariju želim što brži oporavak“, napisao je.

Komentiraj: