Parlamentarci nisu prihvatili ukidanje trošarina na gorivo

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije podržao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, koji su predložili zastupnici Aleksandra Pandurević, Mladen Bosić, Nenad Lalić i Momčilo Novaković.

Za predloženi zakon glasalo je 11 zastupnika, protiv je bio 21, dok je jedan zastupnik bio suzdržan.

Predloženim zakonskim rješenjem predviđalo se ukidanje povećanja cestarine za 15 feninga po litru goriva plus PDV, što je prihvaćeno u prosincu prošle godine.

Zastupnici su podržali principe Prijedloga zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Zbog nepostojanja entitetske većine iz RS-a, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH, čiji je predlagatelj zastupnik Saša Magazinović, bit će upućen Kolegiju na usuglašavanje.

Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH za 2017. godinu, također nije dobio potrebnu entitetsku podršku iz RS-a pa će i on biti upućen na usaglašavanje.

Prihvaćen je prijedlog zastupnika Senada Šepića za uvrštavanje u dnevni red Predstavničkog doma, Informacije Vijeća ministara BiH o konkretno poduzetim aktivnostima vezanim za zaštitu imovine BiH na teritoriji Republike Hrvatske, a u procesu usvajanja Zakona o upravljanju državnom imovinom u RH.

Zastupnici nisu usvojili Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za koncesije Bosne i Hercegovine.

Data je suglasnost za ratificiranje više međunarodnih sporazuma i ugovora.

Po okončanju ove, održana je i nova sjednica Predstavničkog doma na kojoj je samo data suglasnost za ratifikaciju tri sporazuma.

Predsjedavajući Doma Mladen Bosić je na početku ove sjednice kazao da je, na inicijativu Kolegija, sazvana ova hitna sjednica Predstavničkog doma sa tri točke dnevnog reda koje se odnose na davanje suglasnosti za ratifikaciju sporazuma, prenosi Klix.ba.

Zastupnici su dali suglasnosti za ratifikaciju Amandmana broj 1 na Ugovor o financiranju zaključen između BiH i Europske investicijske banke – Distribucija električne energije BiH, potom Sporazuma o investicijskom grantu između BiH i Europske investicijske banke, Mediteranski koridor (R2a): Bosna i Hercegovina – Interkonekcija Hrvatska – “Izgradnja prekograničnog mosta u Gradišci te za ratifikaciju Okvirnog sporazuma o zajmu između Razvojne banke Vijeća Europe i BiH za financiranje Projekta regionalne vodoopskrbe “Plava voda”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.