Paraplegičari iz Mostara zaigrali badminton u Širokom Brijegu

Članovi badminton kluba Herc u subotu, 4. svibnja ugostili su članove Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize “Marko Ravlić” iz Mostara.

Kako nam je rekao predsjednik BK Herc gospodin Nikola Paponja, Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize ima svoje tradicionalno druženje “1. subota u mjesecu” pa su oni u klubu došli na ideju da ih ove prve subote mjeseca svibnja ugoste u prostorijama ŠC “Đulić” na Širokom Brijegu.

Po dolasku na terene BK Herc, predsjednik kluba je pozdravio goste, zaželio im dobrodošlicu te ih upoznao ukratko o dosadašnjem djelovanju BK Herc kao i raznim zanimljivostima i činjenicama vezanim za badminton. Nakon toga predsjednik Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize “Marko Ravlić”, gospodin Ivica Pavlović ukratko je ispričao o njihovoj udruzi, dosadašnjem radu i planovima za budućnost.

Foto: Badminton klub Herc

Potom su svi članovi udruge paraplegičara zajedno sa svojim pratiteljima i uz pomoć domaćina, uzeli rekete i loptice u ruke i zaigrali ovaj prekrasan sport. Bilo je tu itekako ozbiljnih poena, osmjeha na licima, a na kraju ono najbitnije je da su svi uživali.

Po završetku igre, nastavljeno je druženje uz ugodne razgovore i okrepu za nepce sve do kasnih popodnevnih sati. Gosti su srdačno zahvalili domaćinima na gostoprimstvu te je dogovoreno da će se ovakvo druženje zasigurno ponoviti čim prije.

Naš klub u svom Statutu ima jasno postavljen cilj uključenja osobama s invaliditetom u sportske aktivnosti tj. konkretno u badminton. Tako smo uz koordinaciju našeg člana Joška Ivankovića uspjeli dogovoriti posjet Udruge paraplegičara i oboljelih dječje paralize “Marko Ravlić” iz Mostara.

Foto: Badminton klub Herc

Ovdje posebno naglašavam inkluziju kako socijalnu, tako i sportsku kojom smo im željeli poručiti da nisu sami, da ih prihvaćamo onakve kakve jesu tj. da su dobrodošli u našu zajednicu (klub) i da naravno imaju našu punu podršku u svom daljnjem djelovanju.

Želja nam je također bila da im za ovih par sati unesemo malo radosti u njihov život te da nakratko zaborave na svakodnevne brige koje nose sa sobom. Vjerujem da smo u tom uspjeli, a i sami gosti su nam rekli da su uživali te da ćemo se ponovno susresti vrlo skoro, izjavio je predsjednik BK Herc gospodin Nikola Paponja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.