Paragvaj – Herceg-Bosna: 24 godine od povijesne utakmice

Na današnji dan, 21. travnja, sada već davne 1996. godine, točno prije 24 godine u dalekom Paragvaju se odigrala zanimljiva nogometna utakmica.

Sastala se reprezentacija Paragvaja s izabranom vrstom nogometaša koji su nastupali u tadašnjoj Ligi Herceg Bosne. Poprište događaja paragvajski glavni grad Asuncion, a Estadio de Los Defensores del Chaco bio je pun.

Herceg-Bosna je tada izgubila 3:0. No, rezultat je ovdje najmanje bitan. Kuriozitet oko toga susreta je da ga Nogometni savez Paragvaja vodi kao službeni. Zabilježen je kao 425. po redu otkada su Paragvajci oformili svoju reprezentaciju. I FIFA je vodi kao službenu prijateljsku utakmicu.

Zanimljivo je i da su reprezentativci Herceg-Bosne igrali u rezervnim dresovima Paragvaja s obzirom da su jedini dresovi Herceg-Bosne bili ispunjeni crveno-bijelim kvadratićima po uzoru na Hrvatsku koji su bili jednake boje kao pruge na paragvajskim dresovima.

Inače, ovo je bila jedina utakmica koju je odigrala nogometna reprezentacija Herceg-Bosne.

Izbornik reprezentacije Herceg-Bosne bio je Branko Međugorac koji je Paragvaju suprostavio nogometaše koji su većinom igrali u NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski.

Sastav Herceg-Bosne u utakmici s Paragvajom bio je: Dukić, Skoko, Kordić, Babić, Bubalo, Matan, Ravlić, Musa, Bogdan, Marinović, Marušić (još su igrali Sušac, Bartolović). Izbornik: Branko Međugorac.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Prijatelji moja dobro se sjecam te reprenzetacije to je bila rep. Sirokog i ljubuskog jer ni jedan igrac nema iz drugih klubova te godine Gosk je dobio sirokog u gabeli 1:0 samo zahvaljujuci sucu nisu primili vise a Mijo Jelic doveo 300 specijalnih policajaca da ih cuva koda je doso u Beograd nema u toj repki recimo Ante Katavica strelca na toj utakmici ili Mire Sivrica najboljeg beka lige igro covjek sa obadvije noge rjetki igraci te godine gosk spasio zrinski da ne ispane bilo je jos igraca kao jopa marincic iz brotnja ili iz kiseljaka babica i bosnjaka kako nije bilo zorana prusine decko je zasluzio ili loncara bas me cudi samo sam napiso istinu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.