Parafirani Ugovori o pograničnom prometu i graničnim prijelazima s Hrvatskom

U Zagrebu su parafirana dva ugovora između Bosne i Hercegovine i Hrvatske kojim se reguliraju pogranični promet i službeni granični prijelazi između dviju zemalja od 1. srpnja, kada susjedna Hrvatska postaje punopravna članica Europske unije, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH u Sarajevu.

Ugovori su parafirani na završnim pregovorima izaslanstava Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kao što je javnosti poznato, postojao je problem u vezi s neusvajanjem odluke o novom šefu izaslanstva od Predsjedništva BiH.

Ministarstvo sigurnosti BiH je uspjelo prevazići ovaj problem. Naime, uz suglasnost kolega iz Republike Hrvatske i Europske unije pronađen je modus koji podrazumijeva da Ugovor o graničnim prijelazima u ime BiH parafira cjelokupan šestočlani pregovarački tim koji boravi u Zagrebu.

Navedeni ugovori će po hitnoj proceduri biti upućeni Vijeću ministara BiH, a potom i u Predsjedništvo BiH, radi određivanja ministra koji će ih u ime BiH potpisati na svečanoj ceremoniji u Bruxellesu krajem ovog mjeseca.

Po usvajanju navedenih parafiranih ugovora na razini Vijeća ministara i Predsjedništva, Bosna i Hercegovina će izbjeći scenarij koji bi podrazumijevao da od 1. srpnja granice između BiH i Hrvatske budu zatvorene za promet ljudi i roba, što bi imalo nesagledive posljedice za sve građane Bosne i Hercegovine. (Fena)

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • zašto se mora imati 100eura po danu kad većinom svi plaćaju karticom, s tim samo more bit više krađe na plaži ionako ih ima samo gledaju štaće ukrast?!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.