Papin zaokret: Migrante se može primati dok nisu prijetnja identitetu

Nerazumno je otvoriti sva vrata imigraciji, poručio je papa Franjo tijekom povratka s turneje baltičkim zemljama, poručivši kako je potreban razborit i dobro osmišljen pristup tom pitanju.

Migranti mogu biti primljeni dok je to moguće, rekao je Papa kasno u utorak tijekom svog povratnog leta s Baltika, stoji u vatikanskom transkriptu objavljenom u srijedu.

Kod integracije migranata u obzir treba uzeti i pitanja prostora i rada, ali ne na masovnoj razini jer to nije moguće, upozorio je Franjo.

Vrata mogu biti otvorena dok migranti mogu biti integrirani – i što je veoma važno – dok nisu prijetnja identitetu.

Otvorenost mora biti razborita i dobro promišljena, zaključio je papa Franjo.

Franjo, argentinski državljanin i sin talijanskih migranata, često govori u obranu prava migranata, no branio je i prava vlada da postavi ograničenja imigracije.

U subotu je u litavskoj prijestolnici Vilniusu osudio europske zemlje koje ne žele prihvatiti migrante, pohvalivši toleranciju i gostoprimstvo Litavaca.

(Hina)


3 komentara

  • Šta znači biti prijetnja identitetu? Da li je to kada primiš 2 milijuna muškaraca u feritilnoj dobi od 18-30 godina i koji će dovesti svojih 1-4 žene i imati desetak milijuna djece u prvih desetak godina i još toliko u drugih desetak dok ovi prvi ne dođu u zrelu dob za rađanje i reproduciranje. To znači da je to nekih stotinjak milijuna ljudi za nekih 50-ak godina i uz onekoji su već tu to znači više od 50% islamskog stanovništva u nekada kršćanskoj Europi u kojoj izumire domicilno stanovništvo i potrebno je samo stotinjak godina za njegovu potpunu zamjenu. Je li to grijeh ili nije, ubijati sebe i svoj narod. Ne znam o čemu priča ovaj papa?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.