Papamobil stigao u Split i na putu prema Sarajevu

Noćas je na Jadrolinijinu brodu “Marko Polo”, a u sklopu redovite linije Ancona – Split, prevezen papamobil na putu prema Sarajevu gdje će Papa Franjo gostovati u subotu, 6. lipnja.

Papamobil neslužbeni je naziv za specijalno konstruirani automobil kojim se Sveti Otac koristi tijekom svojih službenih posjeta. Obično je tako napravljen da je papa vidljiv za velike narodne mase.

Moto Papina pohoda je -„Mir vama”, jer, kaže Papa, tim je riječima i uskrsli Krist pozdravio svoje učenike u dvorani posljednje večere.

Katolicima u BiH uputio je ohrabrenje da budu uz svoje sugrađane kao svjedoci vjere i Božje ljubavi, pridonoseći izgradnji društva koje kroči prema miru, suživotu i međusobnoj suradnji.

Čeznući da vas susretnem, zazivam na Sarajevo i na cijelu zemlju blagoslov Gospodina i majčinsku zaštitu Djevice Marije, poručio je Sveti Otac, uz zahvalnost zbog skorog susreta sa Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom. Ubrzane su pripreme za dolazak Pape. Stadion na Koševu može primiti 70.000 ljudi, a 65.000 vjernika prijavljeno je za misno slavlje sa Svetim Ocem.

(www.hrt.hr)

Komentiraj: