Papa priredio ručak za 1.300 beskućnika i siromašnih

Papa Franjo u nedjelju je priredio ručak za 1300 siromašnih osoba i beskućnika na dan kada Rimokatolička Crkva obilježava Svjetski dan siromašnih.

Papa Franjo, koji se pri kretanju koristi invalidskim kolicima i štapom zbog bolesnog koljena, sjedio je s njima u velikoj dvorani za audijencije u Vatikanu, gdje su ih posluživali konobari i konobarice dobrovoljci.

Papine goste u Vatikan su dovele dobrotvorne skupine koje im svakodnevno pomažu.

Prethodno je u propovijedi na misi održanoj u bazilici svetog Petra, u kojoj su mnogi od njih sjedili u prvim redovima, Franjo pozvao ljude koji imaju više životne sreće “da probiju tu unutarnju gluhoću koja nas priječi da čujemo prigušeni krik boli onih najkrhkijih” u društvu, prenosi Hina.

Ako je naše srce umrtvljeno i ravnodušno ni ne možemo čuti njihov tihi krik boli, ne možemo plakati s njima i za njih, ne možemo spoznati koliko je samoće i tjeskobe skriveno u zaboravljenim kutcima naših gradova, kazao je.

Franjo je ustanovio Svjetski dan siromašnih 2016. godine kako bi skrenuo više pozornosti na siromaštvo, posebno u bogatim zemljama.

Katoličke župe i razne skupine diljem svijeta održavaju događaje za pomoć siromašnima u lokalnim zajednicama.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.