Papa posjetio prihvatilište za oboljele od HIV-a

Papa Franjo posjetio je u nedjelju 27. siječnja prihvatilište Casa hogar del buen Samaritano (Obiteljski dom dobrog Samarijanca) u kojem se pruža skrb za siromašne i oboljele od HIV-a lišene obiteljske i financijske podrške. Prihvatilišni centar je osnovan 2005. godine uz potporu Crkve u Panami, prenosi Informativna katolička agencija.

Papu su pozdravila četvorica ravnatelja crkvenih ustanova koji pomažu mladima (Casa Hogar del Buen Samaritano, Centar Ivan Pavao II., Hogar San José i Kkottongnae Panama).

Ova kuća, i svi centri koje predstavljate, znak su novog života koji nam Gospodin želi dati, rekao je Papa u svom nagovoru uz molitvu Anđeo Gospodnji u Obiteljskom domu dobrog Samarijanca.

Lako se osvjedočiti u vjeru pojedine braće i sestara kad je vidimo na djelu u vidanju rana, pružanju nade i poticanju vjere. Ovdje se ne rađaju nanovo samo oni koji bi se mogli zvati ‘primarni korisnici’ vaših kuća; ovdje se Crkva i vjera neprestano rađaju i obnavljaju kroz ljubav. Počinjemo se ponovno rađati kad nam Duh Sveti daruje oči da vidimo druge ne samo kao naše susjede – što je već po sebi puno – nego i kao naše bližnje, rekao je Papa u prigodnom obraćanju štićenicima, volonterima i djelatnicima Doma.

Tijekom održavanja programa u dvorištu prihvatilišta nalazilo se 60 štićenika. Nakon kratkog pozdravnoga govora direktora Casa Hogar Buen Samaritano, Juana Diaza, te prikazivanja promidžbenog videa o Centru Papa je blagoslovio kamen temeljac za dva nova centra za pružanje pomoći ljudima u nevolji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.