Papa Franjo usporedio pobačaj s angažiranjem plaćenog ubojice

Papa Franjo je rekao da se, kada je posrijedi zabrana pobačaja, ne radi o pitanju vjere, nego o pitanju čovjeka, dodajući da bi se čin pobačaja mogao usporediti s angažiranjem plaćenog ubojice.

Je li zakonito uništiti ljudski život kako bi se riješio problem? Je li dopušteno unajmiti plaćenog ubojicu da riješi taj problem? Ne pozivajte se na vjeru u nečemu u čemu bi se u prvi plan trebao staviti čovjek, rekao je Franjo.

Argentinski Papa govorio je pred sudionicima simpozija na kojemu se raspravljalo o borbi protiv medicinski indiciranog pobačaja kojemu se pribjegava kada se tijekom trudnoće otkriju teške malformacije fetusa.

Ni za jedno ljudsko biće ne može se kazati da nije stvoreno za život, kazao je Papa, “čak i kad je nerođeno dijete osuđeno na skoru smrt”.

U takvim slučajevima briga za teško bolesno dijete nije uzaludna, već pomaže roditeljima da se suoče s tugom te da o tomu ne razmišljaju kao o gubitku, već kao o jednoj životnoj fazi.

To će dijete zauvijek ostati u njihovim životima da bi ga oni mogli voljeti, rekao je Sveti Otac.

Umjesto da se predlaže medicinski indiciran pobačaj, Papa smatra da bi trebalo stvoriti “mrežu ljubavi”, što bi omogućilo da se spriječi strah od bolesti i patnje i da se obitelj ne osudi na izolaciju. U listopadu 2018. Papa je pobačaj usporedio s angažiranjem plaćenog ubojice, potaknuvši brojne reakcije javnosti.

(Hina)


4 komentara

  • Slažem se, pobačaj je ubojstvo s predumišljajem i treba biti kažnjivo dugotrajnim zatvorom. Ako neka žena misli da ima pravo ubit, onda ju treba pitati zašto bi bilo kažnjivo da toj istoj ženi netko oduzme život.

    9
    2
  • e papa o tome treba da odlučuju i misle kada vrše čin a vi bi trebali da propovjedate vjeru a ne što će drugi raditi i ne govori vama nitko da imate djecu što je sa vama imate li vi ljidske potrebe ili volite neke druge spolove

    1
    2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.