Papa Franjo: Spriječiti zlostavljanje djece hitna je zadaća Crkve

Spriječiti zlostavljanje djece “hitna je zadaća” Katoličke Crkve, izjavio ja papa Franjo u nedjelju, četiri dana prije početka dugo očekivanog Vatikanskog sastanka na vrhu o tom problemu.

Pozivam vas da molite za ovaj događaj koji želim organizirati kao snažan čin pastoralne odgovornosti, glede hitnosti problema našeg dob, kazao je Franjo tijekom nedjeljnoga Angeluasa održanog na Trgu svetog Petra u Rimu.

Na summitu o prevenciji svećeničkog zlostavljanja djece koji će se održati od 21. do 24. veljače, Papa će zajedno s biskupima iz crkava koji će stići iz cijelog svijeta pokušati ukazati na ovaj veliki problem te se angažirati na njegovu rješenju.

Vatikan je već neko vrijeme aktivan po tom pitanju. U subotu je Sveta Stolica trajno razriješila iz svećeničkog reda bivšega kardinala Theodorea McCarricka, pošto ga je disciplinska komisija proglasila krivim za seksualno zlostavljanje odraslih i maloljetnika.

McCarrick, je u srpnju postao prvi rimokatolički prelat kojemu je u gotovo stotinu godina oduzeta titula kardinala, a sada je postao i najviše pozicionirana osoba Katoličke Crkve koja je razriješena iz svećeničkog reda.

(Hina)


4 komentara

  • Bože sačuvaj šta je ovo..non stop ovo tema.Ili eko želi naštetit crkvi ako ovo nije istina ili, opet ako je istina onda u što vjerujemo..Ispada da je ovoga više u crkvenim redovima nego u običnom životu..Tužno.

    • Ovaj problem se MORA hitno riješiti, a ne zataškivati kao što KC prečesto radi. Takve bolesnike treba strogo kazniti i obavzeno ih maknuti od djece. Najveći problem je što Crkva skriva takva zlodjela, pa kad se otkriju budu puno veći problem. Tada to više nije zločin jednog svećenika, već postaje zločin svih onih koji su to pokušali sakriti.

  • Sto je sa zenama koje su ostale trudne sa svecenicima i samo ih maknu iz te sredine, odu zivjeti na novu adresu i dobivaju novac za zivot uz uvjet da sute

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.