Papa Franjo proglasio 2021. godinom obitelji – Jabuka.tv

Papa Franjo proglasio 2021. godinom obitelji

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo u nedjelju je predstojeću 2021. proglasio godinom posvećenoj obitelji dok je udvostručio jedan od svojih papinskih prioriteta i pozvao na ponovnu pozornost ka svom dokumentu o obiteljskom životu iz 2016.

Papa Franjo je najavio da će nadolazeća godina posvećena obitelji započeti 19. ožujka, na petu godišnjicu njegovog dokumenta “Radost ljubavi”.

Između ostalog, taj dokument otvorio je vrata dopuštanju razvedenih i ponovno vjenčanih parova da se pričeste, što je izazvalo kritike, dok su konzervativni katolici tvrdili da je u pitanju hereza.

On je napisao dokument nakon što je pozvao biskupe iz cijelog svijeta kako bi raspravljali o tome kako Katolička crkva može bolje služiti porodicama. Iako je pitanje razvoda i ponovnog vjenčanja dominiralo naslovima tijekom sinoda, rasprava se također dotaknula i drugih “netradicionalnih” obitelji.

Papa Franjo je pružio prijateljski papinski savjet obiteljima koje imaju nesuglasice, podsjećajući ih da kažu “oprosti, hvala i žao mi je” i da nikada ne završavaju dan bez pomirenja.

Jer je “hladni rat” dan poslije opasan, pojasnio je on.

(Fena)


15 komentara

  • Od tamo pršću rasplinute žigove koji se na zemlji zgusnu pomoći instaliranih umetnutih antena 7g. 5g je obmana, priča za naivne i sve one nepravodobno i malodostatno informirane.
   Izjutra je zračenje najjače a vrhunac se intenziteta očekuje na ljeto iduće godine. Ko ne primi fajzer cjepivo izbacit će mu nešto kao crvenkaste boje rogove i petokraku na čelu, a na desnici srp i nekakve brojeve i uspravne crte kao kodove koji će stići moderbim brodovima u luku Bar, pa će se zvati bar kodovi. Lijeva će ruka kao vući čitavog čovjeka u nekakvo ognjeno jezero što gori sumporom i škrguću zubi.

 • Netradicionalne obitelji nisu obitelju. Takve “obitelji” su uvreda za prirodu. To nije ništa drugo nego seksualsno divljanje. Zloupotreba prirode.

 • Tko su ove smijesne karikature po komentarima koje blate papu Franju, sta su oni, bogumili, patareni? Katolici sigurno nisu.

   • A odakle ti tako drsko znas na sta papa misli i gdje UOPCE pise to o cemu pricas i tko si ti da ikome govoris sta je normalno, a sta nije normalno kad sam ocito nisi normalan? Koji je vama kurac, kakve ste vi nekakve moralne vertikale i turbo ultra katolici ovdje pa ste veci i bolji i od pape?!

    • To je neka patologija. “Predziđe” nečega što u stvari ne postoji; pa zamisli kad zidaš i ograđuješ, pa i zidaš i ograđuješ – ništa od nikoga.

 • Netradicionalne obitelji nisu obitelji. neka njih i neka se zovu nekakve zajednice, ali nisu obitelji. Ovaj Papa me muči, rado bi da mi je draži, ali nekako mi nije nešto…

  • Obitelj – obitavati, boraviti, stanovati zajedno
   Familia – kućanstvo
   Porodica – poroditi, rod

   Ako ti ovaj papa nije drag, ako nije nešto, proberi ti slobodno neke koji su ti draži, i koji imaju “ono nešto”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.