Papa Franjo pozvao sve kršćane na zajedničku podnevnu molitvu – Jabuka.tv

Papa Franjo pozvao sve kršćane na zajedničku podnevnu molitvu

Papa Franjo pozvao je u nedjelju 22. ožujka sve kršćane da na svetkovinu Navještenja Gospodinova – Blagovijest zajednički izmole Očenaš u 12 sati.

Najavio je također kako će sljedećeg petka, 27. ožujka, u 18 sati, predsjedati molitvom na prostoru ispred bazilike svetog Petra.

U ovim danima kušnje, dok čovječanstvo drhti zbog prijetnje pandemije, želim predložiti svim kršćanima da složno uzdignu svoje glasove k Nebu, pozvao je Papa u svom nagovoru nakon molitve Anđeo Gospodnji,prenosi Ika.hkm.hr.

Pozivam sve poglavare Crkava i vođe svih kršćanskih zajednica, zajedno sa svim kršćanima različitih vjeroispovijedi da upute molitvu Svevišnjem, Svemogućem Bogu moleći istodobno molitvu koju nas je naučio Isus naš Gospodin.

Pozivam, dakle, sve da to čine nekoliko puta dnevno, ali da svi zajedno izmolimo Očenaš sljedeće srijede, 25. ožujka u podne, svi zajedno. Neka na dan kad se mnogi kršćani spominju Naviještenja utjelovljenja Riječi Djevici Mariji Gospodin počuje jednoglasnu molitvu svih svojih učenika koji se pripremaju proslaviti pobjedu Uskrsloga Krista.

S tom istom nakanom, sljedećeg petka, 27. ožujka, u 18 sati, predsjedat ću molitvom na prostoru ispred bazilike svetog Petra, na praznome trgu. Već od sada pozivam sve da mi se u duhu pridruže posredstvom medija.

Slušat ćemo Božju Riječ, uzdići svoju prošnju, klanjati se Presvetom Oltarskom Sakramentu kojim ću na kraju udijeliti blagoslov Urbi et orbi s kojim će biti povezana mogućnost primanja općeg oprosta, rekao je Papa.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

  • Hah bravo. Uf sto su se sotonisti uzmučili. Bravo bravo zajedno smo jači
   Svi skupa danas! Ovaj nervozni iznad nek se muči i dalje kad nece. Lijep pozz

 • Mnoge je sotona okupirala iako kažu da se mole Bogu. Ne zavaravajte se. Tko god poziva na molitvu on se bori za dobro naroda jer nas jedino molitva može izvući od vječne smrti.

  • Pa ovaj virus ne nosi vjecnu smrt, nego tjelesnu. A od neceg moras umrijeti.
   Dobro naroda nije tjelesno zdravlje nego duhovno.
   A posto je danas zdravlje jedno od bozanstava kojem se klanja veeelika vecina pa i katolika, onda ne cudi ovakva povrsnost.
   Jos kad papa podvuce ovakve sinkretisticke ideje, jasno je da propast ne gine.
   Moli Oce nas, jer zna da se nece uvrijediti braca mu protestanti, zasto ne moli litajije “zastitnici nasoj”, “zdravlju bolesnih” dakle Bogorodici?
   Da se ne uvrijede oni koji mu pljescu i koji ga uzdizu.
   Uglavnom, i u ovoj zbrci je na visini zadatka.

 • I jos da nadodam, Blagovijest je blagdan gdje se pokazuje Bozja milost prvo Bogorodici pa onda i cijelom rodu ljudskom. Ali ne za tjesesno zdravlje vec za spas dusa. A ovom to nije ni na kraj pameti.
  Kao ni vecini katolika. O ostalim da i ne govorim.

 • Morali bi se mi kršćani moliti, utjecati presvetom i bezgrješnom Srcu Marijinom ,zajedno s presvetim Srcem Isusovim da nas sačuvaju od svih pogibelji koje nam prijete, od svih neprijatelja naših ,od svih pogibelji duhovnih i tjelesnih kojima smo izloženi.
  Presveto i bezgrješno Srce Marijino moćna je zaštita nama kršćanima od svih sotonskih ugriza, pakosti, zloba i mržnje tog otpadničkog stvora naspram čovjeka kao Božjeg stvorenja.
  Presveto i bezgrješno Srce Marijino sigurno će nam pomoći u ovim danima tjeskobe i sotonske mržnje koja je udarila na ljudski rod svom žestinom i đavolskom opakošću samog pakla.
  Moliti se presvetom i bezgrješnom Srcu Marijinu kako bi smo bili uz moć njezine Riječi snagom Ljubavi zaštićeni od sotonskog ugiza mržnje koja izaziva strah, sumnju i tjeskobu srca u ovim vremenima tame i zla koje se nadvilo nad gotovo sve narode svijeta.
  Spasi nas Majko svojim moćnim zagovorom da ne izginemo, spasi nas Spasitelju Isuse Jišajeva korijena o kome je rečeno da u tvoje vrijeme ne će biti više zla!
  Pruži svoju ruku i zaštiti svoj narod , potjeraj od nas ovu smrt i obriši naše suze jer,tako je rečeno o Tebi Spasitelju naš.
  Odagnaj i otjeraj od nas zarazu svake bolesti i kuge, odvedi nas tamo gdje nema boli ni grijeha.Smiluj se Isuse Kriste svima nama , smiliju se Gospodine.

  Ne dopusti Isuse nikad da zaboravimo tvoje riječi koje si izrekao u trenutcima napasi i kušnje Zloga koji tebe usudio se kušati;Ne živi čovjek samo od kruha nego od svake riječi koja izlazi iz Božjih usta.(Mt.4,4).
  Toliko se puta brigamo za svakdašnjim kruhom da smo zaboravili na Boga, Na svetu Crkvu, zaboravili na svoje bližnje.
  NIJE KRUH NAJVAŽNIJA STVAR U ŽIVOTU, VAŽAN JE ALI NAŠ ODNOS S BOGOM -VAŽNIJI JE!
  Današnji se čovjek klanja ali ne pravom Bogu , nego nekom bogu tehnike, napretka, tehnološke civilizacije koja mu je postala božanstvom dok za pravog Boga nema vremena.
  Pravoga su Boga već odavno odbacili ili samo zaboravili.
  Naš život je pun kušnji, napasti i đavolskih zasjeda kojim nam Sotona svakodnevno prijeti, požudom tijela, požudom očiju i ohološću života.
  Sami, svojim snagama ,ne bi smo mogli ništa.
  ZATO MOLIMO MOLITVU SVETOG Augustina za zdravlje bolesnika.
  Pogledaj, o Gospode,na one koji su budni ili gledaju ili plaču večeras
  i neka tvoji anđeli čuvaju one koji spavaju.
  Njeguj bolesne, o GOSPODE ISUSE.
  Odmori one koji su u brizi.
  Blagoslovi umiruće.
  Umiri one koji pate.
  Smiluj se ožaloščenima.
  Zaštiti one koji u u tvojoj slavi , poradi ljubavi svoje.
  Ja bih još nadodao, poradi velike Ljubavi TVOJE GOSPODINE ISUSE, ZAŠTITI NAS SLABE.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.