Papa Franjo: Pobačaj je ubojstvo, to je ljudski život, točka

Papa Franjo izjavio je da je pobačaj ubojstvo, ali je napomenuo da bi biskupi trebali biti svećenici pastiri i da ne zauzimaju političke strane.

Pobačaj je ubojstvo. Tkoo abortira, ubija. To je ljudski život, točka. I taj ljudski život se mora poštovati, kazao je papa Franjo novinarima na povratnom letu iz Mađarske i Slovačke.

On je novinarima rekao i da se pojedini biskupi ponašaju na način koji nije pastoralni, nego politički, a što se može shvatiti kao njegova neizravna kritika pojedinim biskupima u SAD-u zbog njihove političke podrške američkom predsjedniku Joeu Bidenu.

Govoreći o istospolnim brakovima, papa Franjo je rekao je da je brak kao sakrament između muškarca i žene.

Što se tiče oklijevanja s cjepivom protiv COVID-19 u nekim zemljama, papa Franjo je kazao da “antivaksera” ima čak i na Collegeu kardinala i da je jedan od njih hospitaliziran u Covid bolnici, prenosi Anadolija.

U Vatikanu su svi cijepljenji, osim male skupine za koju se razmatra kako da im se pomogne, dodao je papa Franjo.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

 • Bravo Papa🙏🏻
  Jadne žene koje ubiju svoje dijete, a još jadniji oni sto ih na to nagovore.
  Zato polako i izumiremo.
  Uskoro će Europa većinom biti muslimanska . Moderne žene se cuvaju i tako nas polako i ubijaju.

 • Ma nemoj,moderne žene,i samo su one krive?A muškarci koji nagovaraju na to,vrše pritisak,nedostatak radnih mjesta,jadne plaće…s oltara samo poručuju rađajte a ne daju nikakvu pomoć onima s više djece,a sami voze terence,za to se ima….

 • Ovo je više izlizana tema. Samo uvijek neko nametanje i dominiranje nad nekim te zabrana abortusa te cijepljenje razna i nerazumna ograničavanja ljudi. Dokle više. Nek svak ko je punoljetan o sebi odlučuje.

  • Ovdje se ne radi o odlučivanju o sebi, mada se ni sebi ne smije oduzeti život. Ovdje se radi o odlučivanju o drugom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.