Papa Franjo najavio da će se cijepiti protiv koronavirusa: Moramo to učiniti – Jabuka.tv

Papa Franjo najavio da će se cijepiti protiv koronavirusa: Moramo to učiniti

Papa Franjo je najavio da će primiti cjepivo protiv koronavirusa idućeg tjedna, a također je kritizirao one koji se protive cijepljenju.

Osamdesečetverogodišnji papa Franjo je izjavio da cijepljenje protiv koronavirusa treba biti obveza svima, prenosi Klix.ba

Sljedećeg tjedna će početi cijepljenje ovdje u Vatikanu i ja sam zakazao termin, moramo to učiniti, izjavio je papa za TV kuću Canale 5.

U subotu su prikazani samo dijelovi intervjua poglavara katoličke Crkve, dok će danas biti emitiran cijeli intervju. Postoji “samoubilačko poricanje” koje ne mogu objasniti, ali svi moramo biti cijepljeni, dodao jej papa.

Talijanski mediji pišu da je papin osobni liječnik preminuo u subotu zbog komplikacija s plućima uzrokovanim koronavirusom. Fabrizio Soccoriosi je preminuo u subotu ujutro u 79. godini, a papin osobni liječnik je bio od 2015. godine.

U intervjuu papa govori i o neredima u SAD-u te ističe da je šokiran događajima u Washingtonu.

(www.jabuka.tv)


71 komentar

 • Mongolodini kromanjonac misli da je svak protiv njega, papa je po njima bzvz, biskup karijerist…Vi hercegovačli franjevci bi se trebali preispitati na čijoj ste Vi strani i koga zastupate?

  • A tebi su glavni trn u peti hercegovački franjevci čijom je krvlju natopljena hercegova zemlja. Tvoj mali um ne može razumjeti takve stvari. Meni se, u biti čini da si ti neki sektaš jer si uzimaš za pravo procjenjivati tuđu vjeru koja je samo Bogu znana.

   Nego reci ti meni jesi li ti jedan od onih što tvrde da su prije 700 godina stigli iz Dubrovnika na Kosovo?
   A jesi, jesi. Mirišiš mi do kuće.

 • ako njemu Thompson nije napisa pjesmu. ne vridi on tako nešto. valja se vratiti vjeri i radovat se Kristu. ovi je security bio. a oni su i tračibabe.

 • E, moj Francek! Pa, barem bi ti kao papa, vhovni poglavar Katoličke Crkve i osoba koja ima prvu i zadnju riječ na tronu Svete Stolice, morao i mogao znati o čemu se ovde radi.
  Ovaj projekt “Covid-a 19”, kako ga zovu oni malo bolje upućeni, prijetnja je cijelom čovječanstvu!
  Najpoznatiji francuski znanstvenik, virusolog i imunolog s desetljećima životnog iskustva i borbe s raznim virusima, bakterijama i novovijekim zaraznim bolestima izričito tvrdi kako cjepivo protiv Covida 19- NE POSTOJI…
  Cjepivo protiv Covid-a 19, znanstvena je fantastika-kaže on.
  Da biste imali lijek, odnosno cjepivo protiv određene bolesti potrebno je puno toga znati o tom virusu ili o toj bolesti!
  Mi o Covidu 19 , znamo vrlo malo ili nimalo.Nijedan institut na svijetu još nije izolirao taj virus i razotkrio ga.Ne slažu se čak ni tom je li nastao prirodnim ili labaratorijskim putem ili nešto treće!
  Svjetska zdravstvena organizacija(WHO) ne radi u korist čovječanstva nego protiv čovječanstva.
  Ionako , smatraju kako nas je previše na planeti Zemlji.
  Svi svjetski tiskani i naročito elektronski mediji namjerno rade na stvaranju panike od Covid-a 19 jer su za to debelo plaćeni ili su u nagorem slučaju u 90% omjeru u vlasništvu onih super mega bogataša, korporacija ili kabalističkih fašista koji stoje iza ove planirane”plan-demije!
  Cjepivo, koje sada primaju oni koji se silom ili milom, hoće ili moraju cjepiti nije ni prvo ni zadnje.
  Sam Gates koji unaprijed ( mjesecima i godinama prije) zna da će doći do drugog, onda trećeg i vjerojat
  no četvrtog vala Covid-a 19, govori kako će se trebati cijepiti četiri puta do otprilike 2024 godine!
  Kako on to može sa sigurnošču unaprijed znati osim ako nije jedan od onih koji su “tvorci” ovog zla?

  Ovo je jedna opaka, smišljena urota protiv čovječanstva i ljudske vrste iza koje stoje vladari iz sjene koji stolječima upravljaju sudbinama cjelih naroda i svih ratova koje u ime vjere, boje kože ili interesa vodimo jedni protiv drugih.
  Zapravo, ovo je sasvim sigurno najava dolaska Antikrista i njegovog zasjedanja na sam vrh vladara cijelog svijeta a samim time i na mjesto Svete Stolice kako je zapisano u Ivanovom Otkrivenju!

 • Koliko se meni čini papa ima velike simpatije za neka područja marksističke ideologije. Pokorio je se Kini, pokorio je se islamu, pokorio je se srpskoj pravoslavnoj crkvi. Pitanje je dali cilj opravdava sredstvo.

 • U povijesti se dogadjalo da su na celu kat Crkve dvojica papa. Uvijek kad se to dogadjalo jedan je širio herezu a drugi zastupao tradiciju Crkve. Pitati se jel ovaj papa izgubljen ili sam je dio masonerije potpuno je legitimno. Mnoge stvari koje čini su preočite, providne i vidljivo je da radi za masonske želje. Čim je papa-vrhovni poglavar katoličke Crkve simpatičan masovnin medijima ne treba davati odgovor zašto. Benedikt xvi je masovnim medijoma toliko smetao da su mu ispravljali glagol koji pogrešno rekao na latinskom. Bolesne i duboko zle ideje masonerije zaprepašćuju zdrav razum. Injekcija je otrov, jer da nije zasto bi u suprotnom sakrivali i čuvali sa dugim cijevima. Uopce je neupitno da treba širiti istinu da je inekcija otrov, širiti mir i vjeru u bolje. Najvrijednije na svijetu je mir, i to ponavlja Majka Božja gdjegod se ukazuje ljudima. Čim nešto oduzima mir to znači da to nešto ne dolazi od Boga.

  • Nikada se, u povjesti, nije događalo „da su na čelu Katoličke Crkve dvojica papa“.
   Uvijek je bio, i jeste, jedan papa (kojemu je katolik onda dužan sav posluh i poštovanje) a ostalo su bile protupape – nekada jedan, a danas ih izgleda ima najmanje koliko i tzv „hrvata-katolika“, onih „velikih katolika-hrvata“, koje određuje – u tvom slučaju – to da su protiv masovnih medija (a crkva je kroz povjest bila i jest preteča mass medija), zatim koji su protiv cijepljenja (drugim riječima protiv diskutabilno najvećeg znanstvenog dostignuća u području medicine, protiv znanosti, gdje je crkva također kroz povjest isto nešto petljala i izgubila kredibilitet), i za ukazanja „Majke Božje“ ljudima gdje je autentično svako ono ukazanje kad god se izgleda spomene riječ „mir“. Eto, to je otprilike rezime sve tvoje „protu-papinske, anti-katoličke, anti-medijske i anti-znanstvene“ sektaške mudrolije.

    • Vlast (“svjetovna”) ovisi o konkretnom društvenom poretku, a “duhovno” je svo u domeni iracionalnoga gdje onda vrijede norme konkretne religijske zajednice.

   • Semantička točnost i poantnost komentara ”dvojica papa” nije toliko bitna za glavnu ideju komentara koju želi prenijeti. Semantička agresija je samo obrana napadom kad nemas nikakvih drugih obrambenih sredstava kao što su um, znanje i mudrost. Subjektivno doživljavanje i asocijacijsko povezivanje rijeci koje se koriste u mass medijima nije dobro povezivati s tudjim iznesenim stavom. Biti objektivan znači biti pošten. Iako je biti pošten neželjena osobina dobro je usprkos i unatoč. Inekcija kao lijek korone koju se želi prikazati kao jesno od najvecih znanstvenih dostignuća je gorda glupost. O svojim idejama mala skupina koja ima za cilj porobiti čovječanstvo govori sama i otvoreno, s jasnim smjernicama. Koristimo blagodati zdravog razuma pa će nam izostati ovakvi komentari gdje se spominje često prefiks” anti” koji nisu ni komentari doli intelektualno prtljanje, ukratko -neukost.

    • A što bi to bila ta “glavna ideja komentara koju želi prenijeti”?
     Je li to možda neka klica sumnje i diobe u Crkvu koja je – Ubi Petrus ibi Ecclesia – utemeljena na (jednom) papi (Franji)?

     Cijepljenje JESTE jedno od, najvećih, ako ne i najveće znanstveno-medicinsko postignuće jer su upravo time iskorijenjene već mnoge smrtonosne bolesti od kojih je naročito ugrožena najranjivija kategorija populacije.

     Ovo pak oko nekakvog “porobljavanja čovječanstva male skupine ljudi”, a spominjuće se ujedno pape odnosno Vatikana, je već pomalo degutantno i izlizano, i ništa zapravo novo i senzacionalno.

     Eto, to ti je otprilike konkretan odgovor na ono nešto konkretno što bi se moglo za muku pronaći u inače prilično promašenu napisanu odgovoru.

 • Situacija je vrlo složena i teško je vidjeti svjetlo u ovoj globalnoj pomutnji.
  Nadam se da će sljedeći papa, jaki papa, raspršiti ove tmine i imati jasniji stav o gorućim problemima i prijetnjama današnjice: molimo se za papu koji brine o svome stadu.
  Godine 1958. u konklavu kao papabile ulazi đenovski kardinal Guseppe Siri, papabile s najvećim izgledima da naslijedi velikoga Pija XII.
  Onda se nešto dogodilo…i on nije izabran.
  Jasno, bio je tada još mlad, ali su očito u igri bile i prijetnje neprijatelja Crkve.
  Tada počinje serija tzv. “slabih papa” koji se ne uspijevaju oduprijeti neprijateljima Crkve i sve razarajućem liberalizmu.
  Benedikt XVI. prvi pokušava kočiti. Nije ni čudo da se odrekao službe.
  Trebamo jakog papu koji će se suprotstaviti masonsko-kabalističkoj oligarhiji i koji će biti spreman na mučeništvo.
  Predstoje nam očito nemirni dani…

 • Mislim da se papa petlja u pitanaj o kojima ni najveći stručnjaci nemaju pojma. Smatram da bi bilo najbolje da se on drži evanđelja i vjere.

 • Janose varas se,nisi u pravu. Previse gledas izmisljene teorije zavjere. Ako se tebi ne cijepi pusti druge da se cijepe koji zele sebi zdravlje.

 • Teorije zavjere su posljedica neukosti. Pismeni ljudi čitaju, obrazuju se i smisleno postupaju. Nasuprot, nepismeni sve znaju, njima ne treba ni škola ni znanost. Oni sa na kavama čuli da se netko uvijek urotio protiv njih.

 • Vjerujem u Duha Svetoga,u Svetu Crkvu Katolicku-Katolicki puk Hercegovine vjeruje vise u sve nego u ono sto ispovjeda,sve i jedan komentar protiv Pape.

 • Nažalost, ja kad ga vidim na tv-u imam poriv isti ugasiti. Isto vrijedi i za Bozanića. Ne znam zašto ali je tako. Ništa od njih ne dobijem, ni mir, ni nadu ni vjeru. A oni su kako nekakvi autoriteti. Očito da moramo svi skupa više moliti za naše duhovne vođe jer puno nas misli ovako.

  • Iz razloga što nisi kako treba poučen, nisi uopće formiran u vjeri.
   Najgore što u takvom stanju, sa kojekakvim porivima, možeš učiniti jeste naći istomišljenike i grupirati se u nekakvu “molitvenu zajednicu” koja bi išla za tim da promijeni one koje ne možeš gledati.

 • Tako je, svi svi ti Bozanići, Franceki i još poneki , daleko su od iskonske veličine velikana kršćanske intelektualne i duhovne misli i riječi poput pape emeritusa Josepha Ratzingera KOJI U KRŠĆANSTVU uvijek vidi strukturu Nade kako one u sadašnjosti tako i onu u budućnosti osvietljenu Kristovim uskrsnućem.
  O veličini pape Josepha Ratzingera , vrhunskog inetelektualca i teologa govori i njegova izjava koju je prije njega desetljećima izrekao papa Pio XII.-KAKO JE RIMOKATOLIČKA Crkva jedina crkva Isusa Krista.
  Ovaj papa se,nikada ne bi usudio takvog štog izjaviti.
  On se na neki način povinuje svijetu i voli govoriti ono što svjetina želi čuti.
  Joseph Ratzinger nije bio takav.On nije govorio ušima koje su željele čuti ono što žele nego ono što je činjenična istina .Crkva nije tu radi sebe same ni za sebe nego bi trebala biti Božje sredstvo koje okuplja , sjedinjuje i usmjeruje ljude ka Bogu.
  Što se tiče Drugog vatikanskog sabora on je preuzeo samo polovicu baštine prethodnog sabora kojeg je prekinuo rat između Njemačke i Francuske.
  O tome najbolji izričaj daje Romano Guardini u svojem fragmentu ekleziološke sinteze o “buđenju
  Crkve u dušama”!
  IMPERATIV JE ODUVIJEK -govoriti o Bogu.
  To je imperativ kako na svakom Saboru tako i na svakoj svetoj Misi.
  Govoriti o Bogu a ne o svjetovnom cjepivu!

  • Ne može se k Bogu, kao katolik, ako se na papu gleda kao na “svi ti Franceki”.
   Osim toga Crkva u osnovi ne podučava niti tumači “činjenične istine” već vjerske, a na papu gledati kao na “svi ti Franceki” ne može naprosto biti dalje od rimokatoličke koje se također nemušto spominje.

   Izostaje dakle poduka, formacija u vjeri, osim ako tu nije riječ o nekakvoj patologiji što bi se u svemu a uzevši u obzir prilično fanatične stavove spram cijepljenja u uvjetima pandemije zaraznih bolesti moglo nazrijeti.

 • Za 15.04: Nikakvu ja skupinu necu organizirat. Imam ja uvijek svoje sidro. Na kraju krajeva, kako su nasi stari zivili. Nisu znali ni ko je papa ni biskup. Nego mi je žao da sad kad imaju sredstva biti viđeni I slusani ne kazu I ne prenose ljudima istinu, baš onakvu kakva je. Jedna jedina

  • Sve ok, samo katolik ako želi biti katolik ne može ignorirati papu, kao da ga nema i raditi po osobnom nahođenju, niti biskupa koji je s njim u zajedništvu, ne može ignorirati njihovo tzv. učiteljstvo i tumačenje što to naime jeste (vjerska) istina, već im je dužan sav vjernički posluh i poštovanje, a živjeli su i preživljavali ljudi diljem planete, na ove i one načine, kao razne zajednice, plemenske i slične, i vjerovali odnosno tumačili si razna svojstva prirode na razne načine, vjerovali u sudbine, šamane, u razna božanstva i slično.

   • Za 18:42 – Taman ću si ponoviti Vjerovanje – Vjerujem u Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje i u Isusa Krista, sina njegova…

    Ne piše vjerujem u Papu i Biskupa koji stoluje u Mostaru, ma tko i kakav bio jer po njem sve posta…

    Slušaj, Hercegovine je kao i njenih vjernika bilo i prije Franje i Paljića, a bit će ih i poslije, ovdje ili diljem svijeta. Ako Bog da.

    • Pa ne mora to niti pisati.
     Ako čovjek nema problema sa vidom ili sa mozgom onda u principu vidi odnosno zna da papa (Franjo) postoji. Osim, naravno, ako ne vjeruje u “urote, zavjere, reptile, holograme, masone i vanzemaljce koji preuzimaju ljudska obličja itd.”.

     Katolik papu poštuje i poslušan mu je, kao i biskupu koji je sa njime u zajedništvu, i nema potrebe na razini nekakve formule recitirati vjeru u njih. “Vjera u papu” indirektno se ispovijeda vjerom u jednu, katoličku Crkvu.

     • Točno. To ne znači da treba skočit s mosta ako to papa kaže. Papu treba slušati u nauku crkve ako mu je i dok mu je vjeran. Njegovo vlastito ljudsko mišljenje o gej populaciji, Stepincu, udomljavanju muslimana na europskom tlu… ne moram. Bog ti nije dao glavu da s njome klimaš. Znači li to kad bi papa napravio nešto dijametralno suprotno dosadašnjem nauku Crkve da bi ti to isto poslušao?

      • Udomljavanje na europskom tlu, što god to značilo, jest pitanje prebivališta i radne dozvole, što nema veze sa vjerom. Što se tiče neke pojedine kanonizacije, ona nije predmet tzv. nezabludivog naučavanja tako da je u tom smislu moguća i zabluda, a papino osobno mišljenje spram homoseksualne populacije je utemeljeno u crkvenom nauku, što se i ne bi moglo reći u odnosu na razne oblike diskriminacije sa kojim su u društvu suočeni.

       U katoličkoj crkvi postoji tzv izvanredno učiteljstvo, koje je zaprabo rijetko i odnosi se u principu na svečano formuliranje određenih vjerskih pitanja, za koja, da bi ih se razumjelo, treba mnogo više obrazovanja od onoga što karakterizira prosječnog vjernika katolika, i uopće čovjeka, kao i tzv. redovito učiteljstvo koje uključuje papino osobno mišljenje i geste, uključivo sa biskupskim autoritetom i/ili župnikovim. Sva ta učiteljstva podrazumijevaju posluh i poštovanje, ako su u jedinstvu crkve, ako se naime želi biti katolikom.

 • Kardinal Borgia postao je Papa uz pomoć ucjena, iznuda i trgovine, častohlepni razvratnik. Što reći na to. Mislim kako svi katolici moraju razmisljati, sumnjati tko ih vodi w jer ne tako rijetko bilo je svakakvih Papa. Dosta cudnih izjava ima i ovaj Papa, kaze nesto pa iza toga slijede nekakva objasnjenja, bojim se da je prethodni Papa otjeran prije nego što je dao ostavku. Povijest ce pokazati ali dosta toga ukazuje da se dodvorava modernistima, populist je veliki, pa pokusaj njegove smjene, nesto tu smrdi. Zato Bog je Bog , vjerujte u Boga i molite se njemu ali očito se moramo bolje moliti za naše duhovne vođe. Mozda grijesim, Boze oprosti mi ali i Papa i Bozanic mi ne ulijevaju povjerenje, ne znam zašto.

  • Zato što si malo ili nimalo poučen u katoličkoj vjeri, i slab iskustven vjernik, katolik. Papu se barem naravno poštuje, ne dovodeći u pitanje njegov autoritet, ako se već nema dara nadnaravne vjere, katoličke, vjere u Boga, u Duha Svetoga koji vodi Crkvu njemu znanim putevima, a koja je utemeljena na Petru-stijeni odnosno upravo na papi.

 • Dragi moj, naš papa poštuje muslimane, pravoslavce… Jedne udomljava a druge respektira…a on je za njih krivovjernik. Pa kako ne bi onda imao razumijevanja za nas zalutale iz svog stada?

  U čemu se očituje poštovanje? U kimanju glavom? Tko je tebe odgajao i za što?

  • malo koji papa daneće slagat.ovaj.vještac franjo okoračke laže koji kaže daće primit vakcinu protiv lažne korone.hahahahaha

 • Ovaj nas je natjerao da malo proučimo pape kroz vrijeme. Ima ih da te Bog sačuva, samo što je većina nas pod dojmom našeg Ivana pavla II. Nikad se nisu lomila koplja oko njega, bar koliko ja znam. pa očekujemo papu koji ja makar malo nalik našem Ivanu Pavlu. Nego naći dobrog fratara za ispovjed i pomalo…

 • papa bi trebao da bude dušobrižnik i da proovjeda vjeru a ne politiku i što ćemo mi raditi kao neki fratri kada sa oltara govore za koga ćemo glasati i tko je dobar primjer ševo kada je govorio o dobročinitelju uvukao mu se u svaku poru

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.