Papa Franjo na meti: Talijanska mafija na njega sprema atentat?

Talijanska mafija sprema atentat na papu Franju koji ih je razjario izjavom da problem korupcije treba riješiti, upozorio je talijanski tužitelj Nicole Gratteri, piše Daily Mail.

Papa je više puta jasno naglasio kako želi osloboditi Svetu stolicu korupcije i počistiti Vatinsku banku koja je desetljećima korištena za pranje novca. U jednoj od svojih propovijedi čak je i prozvao mafiju za iskorištavanja i porobljivanje ljude.
Najviše odjeka, ipak, imala je Papina propovijed ovaj tjedan, u kojoj je suptilno rekao da korumpirani članovi društva zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more.

Gratteri tvrdi da Papin ‘rat’ protiv korupcije najviše zabrinjava pripadnike mafije Ndrangheta. Također tvrdi kako su oni, koje je dosad hranilo bogatstvo i moć koji su dolazili direktno od Crkve, postali nemirni i nervozni.

Kada bi dobili priliku, šefovi mafije navodno ne bi oklijevali ubiti Papu, međutim vatikanska služba sigurnosti među najboljima je u svijetu.

– Ne znam jesu li kriminalne skupštine u poziciji da nešto naprave, ali svakako to razmatraju. Ovo je opasno vrijeme za Franju – rekao je Gratteri.

Posljednjih godina Ndrangheta je postala najveća i najbogatija kriminalna organizacija koja izaziva najveći strah među građanima Italije. Specijalizirali su se za krijumčarenje kokaina, a kontroliraju oko 80 posto europskog tržišta, te imaju veze s terorističkim organizacijama diljem svijetima, ali i moćnim kartelima u Južnoj Americi. Inače, prema istraživanju kompanije iz Teksasa Papa je osoba o kojoj se govori najviše na planetu.

(abcportal.info)

Nema komentara

Komentiraj: