Papa Franjo: Molite se da sam dobro odlučio o Međugorju

Četiri godine nakon što je Benedikt XVI. ustanovio komisiju koja je dugi niz godina istraživala slučaj i fenomen Međugorja, došlo je – kako se može zaključiti – konačno do odluke pape Franje.

Naime, američki svećenik pater Kevin Devine, koji već deset godina organizira sv. misu na engleskom jeziku u Međugorju, otkrio je nove detalje nakon misnog slavlja na 33. obljetnicu ukazanja.

Kako je pater Devine istaknuo, Hercegovački provincijal fra Miljenko Šteko, koji je nedavno bio u Rimu na susretu nadležnih religijskih zajednica, imao je kao i ostali nekoliko trenutaka sa papom Franjom. U tom kratkom razgovoru se fra Miljenko Šteko predstavio kao provincijal regije kojoj pripada i Međugorje. Na to je Sveti Otac odgovorio: “Molite da sam donio ispravnu odluku.”

Po ovim riječima se može donijeti zaključak, kako je zapravo već pala odluka Svetog Oca u vezi fenomena u Međugorju. No kada će ona biti priopćena u javnosti, do sada još nije poznato.

Znamo da je komisija koju je Benedikt XVI. prije četiri godine ustanovio, već krajem prvog mjeseca završila svoj rad i predala dokumentaciju u ruke Kongregacije za nauk vjere.

Za sada cijela Crkva još čeka na odluku Svetog Oca, koja bi mogla biti uskoro javna.

(Bitno.net)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.