Papa Franjo dolazi u Sarajevo 6. lipnja ove godine

Odluka o dolasku Pape stigla je samo nešto više od mjesec dana nakon što ga je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović pozvao u BiH.

Papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. lipnja ove godine, ekskluzivno saznaje Večernji list. Odluka o dolasku Pape stigla je samo nešto više od mjesec dana nakon što ga je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović pozvao u BiH.

Papa Franjo htio je i prošle godine u lipnju doći u BiH. Međutim iz sigurnosnih razloga to je odgođeno.Još jedan posjet pape nije se dogodio iz istih razloga. Naime, u želji da  zaustavi rat prije nešto više od dva desetljeća Papa Ivan Pavao II je 1994. planirao “turneju” u Sarajevo, Zagreb i Beograd.  Budući da se odlazak u Beograd nije mogao ostvariti, Papa je po svaku cjenu želio doći u opkoljeni glavni grad BiH.

Međutim i tada je iz sigurnosih uvjeta taj posjet otpao. Moglo se samo u Zagreb. Ostat će upamćen po impresivnoj prvoj posjeti Hrvatskoj. Nakon toga papa Ivan Pavao II, a potom i Benedikt XVI  posjetili su sve regije u Hrvatskoj i BiH. Bili su i u Zagrebu, Dalmaciji (Dubrovnik, Split, Solin), Istri (Krk, Rijeka), Zagorju (Marija Bistrica), Slavoniji (Vukovar, Đakovo, Osijek). U BiH papa je posjetio Republiku Srpsku (Banja Luku) i Bosnu (Sarajevo).


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.