‘Pao’ prvi sat za naplatu parkinga u Mostaru

Nakon mjesec dana naplate parkinga u Mostaru, ”kažnjen” je prvi sat za naplatu. Naime, u noći sa subote na nedjelju u Ulici hrvatske mladeži netko je sat za naplatu parkinga maknuo s lica zemlje.

To je, čini se, prva stvarna reakcija na uvođenje naplate i to iz ulice čiji su stanari upozoravali na nelogičnost poteza gradskih vlasti i novoosnovanog poduzeća.

Do sada se pobuna protiv naplate parkinga u Mostaru vodila uglavnom po internetskim komentarima, a otuđeni sat mogao bi biti jasna poruka poduzeću i Gradskoj upravi da i građani žele da se čuje njihov stav o sustavu naplate parkinga koji je, umjesto da bude rješenje, donio nove probleme.

Podsjećamo, naplata parkinga po zonama u Mostaru uvedena je prije mjesec dana, a već sada se priča o propasti poduzeća jer kontrolori još uvijek rade bez plaća.

Građani izbjegavaju mjesta gdje se naplaćuje parking, pa samim time se stvaraju gužve u kvartovima, a stradavaju i zelene površine. Ili barem ono što se tretira kao zelena površina.

parking_mostar_2

Problem su izazvale i ”kazne” koje djelatnici MoParkinga ostavljaju građanima koji ne istaknu potvrdu o plaćenom parkingu. Naime, iako se kazne ”lijepe”, poduzeće čini se nema pravo kažnjavati jer nije u sustavu kazni niti je u skladu sa zakonom o platnim transakcijama.

Parkiranje je preraslo i u politički problem jer se naplaćuje samo u jednom dijelu grada, a protivnici ovakvog rješenja smatraju kako je poduzeće osnovano da bi se uhljebio višak djelatnika iz Gradske uprave.

Otuđenje sata mogao bi biti i čin iz ”zabave”, ali ako se uzme u obzir da je u isto vrijeme nastradao automobil mostarskog gradonačelnika, vjerojatnije je da je riječ o otvorenoj poruci nezadovoljstva.

Zatražili smo i očitovanje direktora Mo Parkinga, Mladena Knezovića, o uništenju parkirališnog sata, ali nam je rekao kako ”nije u mogućnosti da priča”.

Očekuje se da se o svemu očituje MoParking, ali i mostarska policija.

(Bljesak.info)
Nema komentara

  • U doba Aga uzimali su petinu današnji domoljubi ČETERI PETINE dajte ljudima da rade dobiju plaću za svoj rad i naplaćujte Odakle će vam narod plaćati U Širokom taksa na firmu POSKUPI sa 200 KM NA 1200KM i to je normalno PAUŠAL ZA VODU POSKUPI STO POSTO SVE NORMALNO A RADNICI U NEKIM FIRMAMA NEDOBIJU PLAČU ZA SEDAM OSAM MJESECI Odakle će on svojoj dijeci kupiti knjige za školu dati za autobusku kartu dati za sendvić da nekažem za STRUJU TELEFON OTRIJEZNITE SE DOMOLJUBI SVI MI VOLIMO SVOJU ZEMLJU LI NEDA SE OD ZIDA UGRIZNITI

  • OVO RADE DANGUPICI. BOLJE DA POCISTI ISPRED ZGRADE PAPIRE I ULAZ SVOJ NEGO DA VADI APARAT NEK GA JE STID JER JE SNIMLJEN KAD JE VADIO AL DOCE NA RED KAD CU PUSTIT SNIMKU PA MU NECE VISE PAST NAPAMET PROC PORED APARATA A NE OVO NAPRAVIT

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.