Paneuropska unija podržava inicijativu Njemačke i Velike Britanije

Paneuropska unija Bosne i Hercegovine u potpunosti podržava inicijativu i pismo njemačkog i britanskog ministra vanjskih poslova Franka-Waltera Steinmeiera i Philipa Hammonda upućenih građanima Bosne i Hercegovine, a vezano za europski put naše zemlje.

Pismo, koje su ministri uputili s međunarodne konferencije koja se održava u Berlinu, sadržava jasnu poruka i građanima Bosne i Hercegovine i onima koji će ovom zemljom upravljati iduće četiri godine.

Poruke koje su upućene potpuno su identične onima koje su uputili sudionici Paneuropske konferencije, koja je održana krajem prošlog mjeseca u Sarajevu. Deklaracija, koja je tada usvojena, a koja je poslana na sve važnije adrese institucija u Bosni i Hercegovini i Europskoj uniji, upravo govori i o novom pristupu prema europskim integracijama naše zemlje, a što potenciraju i ministri.

Ministri naglašavaju, a s čim se mi u slažemo, kako se vlast treba čim prije formirati i raditi na ekonomskom jačanju zemlje, zapošljavanju, jačanju zdravstvenog sustava i obrazovanja i smanjivanju stope korupcije. Potrebna je provedba temeljnih reformi kojima bi se ponovno otvorio europski put Bosne i Hercegovine, a kojima bi BiH bila „funkcionalni politički sustav“, kako se kaže u pismu.

Vjerujemo kako će politički akteri u BiH shvatiti i poruku ministara kako više nema vremena za gubljenje i da je budućnost Bosne i Hercegovine u rukama domaćih snaga, a što zagovara i Paneuropska unija. Dakle, Europa će pomoći, ali je na nama provedba reformi. Upravo je to novi pristup kojim se treba voditi Bosna i Hercegovina.

Paneuropska unija ohrabrena je ovim pismom i činjenicom kako će Bosna i Hercegovina biti u idućem razdoblju iznimno važan fokus međunarodne zajednice, poglavito Europske unije, koja će očito imati jaču medijaciju u procesu reformi u BiH, stoji u priopćenju Paneuropske unije BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.