Pametni satovi imaju više bakterija nego daska za wc – Jabuka.tv

Pametni satovi imaju više bakterija nego daska za wc

Bakterije su nam trenutno na umu više nego ikad, ali dok se mi fokusiramo najviše na pranje ruku, nedavno istraživanje je pokazalo da postoji puno stvari i predmeta koje imamo kod kuće na koje treba obratiti pažnju, a jedna od njih su pametni satovi.

Oni, naime, imaju više bakterija nego mobiteli. Istraživanje koje prenosi Metro, se fokusiralo na mobitele, tipkovnice, kontrolere za igrice i pametne satove, a testirali su tri vrste bakterija: koliformne (koje se nalaze u izmetu čovjeka), stafilokok (uzrokuje infekciju) i enterobakterije (dolazi iz porodice Salmonele i Ešerihije).

Rezultati su pokazali da pametni satovi imaju najviše bakterija, točnije njih 250 po cm2 što je 3 746 posto bakterija više nego što ima daska za wc. Drugi po redu najgorih su mobiteli koji imaju 100 bakterija po cm2, a u stopu ih prate tipkovnice koje su jedine imale sve tri vrste bakterija, zatim kontroleri za igrice.

Bakterije pronađene na ovakvim uređajima uzrokuju bolest nalik trovanju hranom, kožne infekcije i u teškim slučajevima upalu pluća i sindrom toksičnog šoka.

Zaključak je da ih trebamo čistiti i više nego što mislimo, pametne satove pogotovo ako ih koristimo za vrijeme treninga kada se znojimo.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.