Nekoliko većih požara u okolici Širokog Brijega

Više požara aktiviralo se tri širokobriješka sela u četvrtak u večernjim satima.

Jedan požar zabilježen je u Dobrkovićima gdje je jedna ekipa PVP Široki Brijeg obavila intervenciju gašenja požara, no kako portal Jabuka.tv doznaje situacija je puno teža u Biogracima i Ljutom Docu, gdje je već na terenu jedna ekipa širookobrijeških vatrogasaca, a uskoro im se priključuje i druga iz Dobrkovića.

Vatra je aktivna u posljednjih nekoliko dana u Biogracima i Ljutom Docu, a kako javljaju čitatelji portala Jabuka.tv poprimila je veće razmjere došavši iz smjera Ljutog Doca.

Vatrogascima problem stvara dosta nepristupačan teren na brdu iznad sela Biograci, a zbog mraka situacija izgleda dosta dramatično.

Okolni stambeni objekti nisu ugroženi, naša ekipa je raspoređena kod Mišića kuća u Ljutom Docu, a druga ekipa će uskoro doći na teren u Biograce, pred nama je dosta zahtjevan posao, ali nastojimo držati vatru pod kontrolom, gotovo sve naše snage su na terenu, rekao je Dario Čuljak, zapovjednik PVP Široki Brijeg u kratkom razgovoru za portal Jabuka.tv.

Podsjećamo, u posljednje vrijeme je zabilježen veći broj požara na području ŽZH, a vatrogasci su imali pune ruke posla.

Iz Civilne zaštite ŽZH su poslali upozorenje građanima da ne pale vatru na otovorenom.

Upozoravamo građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i sl., te apeliramo na pridržavanje zakonskih odredbi. Ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati, upozoravaju iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

(www.jabuka.tv)